Hamburg’ta ‘Arızalı Beyinler’

Kültür/Sanat Haberleri —

"Arızalı Beyinler" tiyatro oyunu

  • Tiyatro Anatolia Hamburg, "Arızalı Beyinler" adlı oyununu Hamburg’da sergiledi.

M.ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Yönetmenliğini uzun yılardır tiyatroya gönül veren Ahmet Çavunmirza’nın yaptığı oyun Ali İlhan Sayın tarafından yazıldı.  Sternschanze kentinde bulunan Altona Schule’de oynanan 2 perdelik oyun günlük yaşam içerisinde kadınların erkek egemenlikli şiddetten dolayı yaşadıklarını mizahi bir dille anlatıyor. Ama bu hep böylemi devam edecek? Eşinden yediği dayak ve gördüğü şiddetten bunalan Hayriye şikayetlerini tinsel dünyada bulunan cinlere mırıldanınca bir kadın cin Hayriye’ye hayatını nasıl değiştireceğinin yol ve yöntemlerini gösterir. Güç ve iktidar Hayriye’nin elinde olunca ne olur peki?

Mehmet Şerif Özdoğan, Ahmet Çavunmirza, Hüsniye Karkin, Zeynep Sönmez, Erkan Acar ve Mevlüt Aydın tarafından sahnelenen “Arızalı Beyinler” oyunun sahne düzenlemesi ise sinema ve tiyatro oyuncusu Cahit Balat tarafından düzenlendi. Büyük bir beğeni ile izlenen oyun Hamburglu tiyatroseverlerden beğeni aldı.

Oyunun yönetmeni Ahmet Çavunmirza, kadına yönelik şiddete karşı olduklarını belirterek, buna karşı mücadele etmenin de önemli olduğunu söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.