‘Hayallerini birlikte yaşatacağız’

Kadın Haberleri —

Margaret Owen

Margaret Owen

  • İnsan hakları savunucusu ve Kürdistan’a Barış Kampanyası destekçisi Margaret Owen, Türk devletinin katlettiği YPJ ve YAT komutanları Jiyan Tolhildan, Roj Xabûr ile YAT üyesi Barîn Botan için YPJ’ye destek mektubu gönderdi. Owen mektubunda, “Yoldaşlarımızın isimleri asla unutulmayacak ve  fikirleri dünya kadınlarına umut verecek” dedi.

Kürdistan’a Barış Kampanyası destekçisi ve insan hakları savunucusu, İngiliz avukat Margaret Owen, YPJ’ye destek mektubu gönderdi. Owen, Halk Savunma Birlikleri (YPJ) ve Anti Terör Birimleri’ne (YAT) hitaben yazdığı mektupta, "Böylesine olağanüstü kadın liderlerin hayatlarına son veren Türkiye yönetiminin, bu ve buna benzer işlediği sayısız savaş suçlarından dolayı uluslararası ceza mahkemesinde mahkum edildiğini göreceğimiz günler yakındır" ifadelerine yer verdi.

Mektubuna, işgalci Türk devletinin 22 Temmuz’da Qamişlo’ya düzenlediği SİHA saldırısında şehit düşen YAT komutanlarından Jîyan Tolhildan, komutan Roj Xabûr ve YAT üyesi Barîn Botan’ı anarak başlayan Owen, "Yoldaşlarımızın isimleri asla unutulmayacak. Sözleri ve fikirleri tüm dünyada sonsuza dek yankılanacak, özgürlük ve eşitlik için direnen, milyonlarca kadına umut verecek" mesajını iletti.

"Rojava’daki anılarım hala çok canlı, tekrar gelmeyi çok istiyorum" diyen Margaret Owen’ın Rojava devriminin kadın savaşçılarına yazdığı destek mektubu şöyle:

YPJ’li ve YAT’lı kadın yoldaşlara!

Bilmelisiniz ki dünyanın her yerinde kadınlar, derin kayıplarınızın yasını tutuyor ve Türk devleti tarafından yapılan bu vahşi katliamı kınıyorlar. 

Jîyan Tohildan ile ilgili filmi hayranlıkla ve merakla izledim. Rojava Kadın Konferansı’ndaki heyecan verici konuşması çok dokunaklı ve unutulmazdı. Ne yazık ki Jîyan, yoldaşları Roj ve Barîn ile birlikte katledildi. İsimleri asla unutulmayacak. Sözleri, eylemleri, fikirleri tüm dünyada sonsuza dek yankılanacak, özgürlük ve eşitlik için direnen, kavga eden milyonlarca kadına umut verecek.

Bizlere umut ve inanç verdiler

Rojavalı kadınlar, özgürlük için 40 yıldır mücadele eden Kürdistan kadınlarından aldıkları mirasla, son 10 yılda dünyadaki kadınları ayağa kaldırıp, özgürlükleri için savaşmayı öğretti. Böylesine kahraman kadınları yitiren kederli ailelerine buradan, Birleşik Krallık’tan en içten sevgilerimizi iletiyoruz. Ataerkil baskı ve şiddete karşı mücadele eden dünyadaki tüm kadınların kızlarıyla gurur duyduğunu, bizlere umut ve inanç verdiklerini bilmelerini istiyoruz. 

Demokratik sisteminiz uygulanabilir bir sistemdir

Sizlerden aldığımız bu umut ve inançla, Rojava’da etkin olan 56 Kadın STK'nın mektubunu ilgili kuruluşlara ve yetişebildiğimiz her yere ulaştırdık. Sizlerden çok şey öğreniyoruz!

Ataerkil-kapitalist devlet düzenine karşı eşitlikçi bir toplumsal düzen için oluşturduğunuz yönetim modeliniz sadece Ortadoğu’da uygulanabilir bir sistem değil. Devlet ya da devlet dışı aktörler eliyle gerek aile içinde olsun, gerek baskıcı geleneksel toplumlar içerisinde olsun, baskı ve şiddetin acısını çeken tüm kadınları merkezine alan, onları güçlü kılan, toplumların gerçek anlamıyla cinsiyet eşitliğine, barışa ve adalete uzanacağı yolu inşa eden demokratik sisteminiz tüm dünyada uygulanabilir örnek bir sistemdir.

Desteğim son bulmayacak

Rojava'ya yaptığım iki kısa ziyaretle ilgili çok canlı anılarım var ve daha fazlasını öğrenmek için geri dönmeyi çok istiyorum.

Böylesine olağanüstü kadın liderlerin hayatlarına son veren Türkiye rejiminin, bu ve buna benzer işlediği sayısız savaş suçlarından dolayı uluslararası ceza mahkemesinde mahkum edildiğini göreceğimiz günler yakındır. 

Tüm kızkardeşlerimi sonsuz sevgiyle kucaklıyorum.

Size olan desteğim asla son bulmayacak!”

YPJ: Bize güç ve umut verdin

YPJ, Kürdistan’a Barış Kampanyası destekçisi ve insan hakları savunucusu Margaret Owen’ın mektubuna twitter üzerinden cevap verdi. YJP, “Güzel bir mektuptu. Güçlü sözlerinle bize güç ve umut verdin. Şehit Jîyan, şehit Roj ve şehit Barîn’i asla unutmayacak ve hep birlikte hayallerini yaşatacağız" dedi.

https://twitter.com/YPJ_volunteers/status/1554483904630988800?t=iQKMGTjwbxK0VRswUNjcgQ&s=08

https://www.ozgurpolitika.com/haberi-56-kadin-kurumu-hava-sahasi-kapatilsin-165799

https://www.ozgurpolitika.com/haberi-isgale-karsi-bmye-acik-mektup-163023

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.