HEDEP İstanbul yönetimini seçti

HEDEP İstanbul Kongresi

HEDEP İstanbul Kongresi

  • Binlerce kişinin katıldığı HEDEP İstanbul İl Örgütü 2. Olağanüstü Kongresi'nde, Murat Kalmaz ve Gonca Yangöz eşbaşkanlık görevine seçildi. 

"Kazanmak için yeniden HEDEP, yeniden İstanbul" şiarıyla Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye binlerce kişi katıldı. 

Divan üyelerinden HEDEP Riha Milletvekili Ömer Öcalan, İstanbul’un partileri için çok önemli bir kent olduğunu belirterek, “İstanbul’da güçlüysek Kurdistan'da güçlü oluruz. Kürtlerin çoğu İstanbul’dadır ve buradaki nüfusu 5 milyona yakındır. Eğer burada Kürtler örgütlenirse her yerde etkisini gösterir. İstanbul, iktidar ve muhalefet için ne kadar önemliyse HEDEP ve 3.Yol için de o kadar önemlidir" dedi. 

Kongrede konuşan HEDEP Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi: “Büyük bir halk seferberliği ilan ediyoruz. Bugünden itibaren İstanbul'da bulunduğumuz her mahallede sizden en büyük ricamız gitmediğimiz ev, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayalım. Bu hem Kurdistan’daki hem de Türkiye’nin batısındaki seçimler için oldukça önemli. Bunu mutlaka başarmalıyız. Bizler İstanbul’un asli özneleriyiz. İstanbul, Türkiye ve Kurdistan’ın dört bir yanı demektir.”

Kongrede, yeni yönetim de belli oldu. Tek liste ile gidilen seçimde, Murat Kalmaz ve Gonca Yangöz yeni eşbaşkanlar olarak seçildi. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.