Hiç değilse kemiklerini istiyoruz

JİTEM’in itirafçısı Murat İpek’in itiraflarına ve tanık beyanlarına rağmen 29 yıldır haber alınamayan Mehmet Ertak’ın eşi Emine Ertak, “Hiç değilse kemiklerini istiyoruz. Mehmet’i aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılması talebiyle “Kayıplar belli, failler nerede” şiarıyla her hafta düzenledikleri eylemlerinin 855’inci haftasını, Covid-19 salgını nedeniyle internet yayınıyla gerçekleştirdi.

Eylemin bu haftasında, 18 Ağustos 1992 tarihinde Şırnak’ta çalıştığı kömür ocağından evine dönerken gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Mehmet Ertak’ın akıbeti soruldu.

Aramaktan vazgeçmeyeceğiz

Mehmet Ertak’ın eşi Emine Ertak, eşinin 29 yıldır kayıp olduğunu belirterek, “Hiç değilse kemiklerini istiyoruz. Devlet ona dair bize bir şey göstersin. Çocuklarımız bir mezarımız olsun, ‘Babamız artık buradadır’ demek istiyor. Mehmet’i aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İşkenceciler yargılansın

Mehmet Ertak’ın oğlu Servet Ertak ise 3 akrabasının babasının gözaltına alındığına tanıklık ettiğini söyledi.

Tüm bilgi, belge ve görgü tanıklarına rağmen resmi makamların babasının gözaltına alındığını inkar ettiğini ifade eden Ertak, “Ailemin tüm girişimlerine rağmen bir bilgi edinemedik. Tüm işkencecilerin yargılanması en büyük talebimizdir. Adalet ve hakikat arayışımız son bulmayacaktır. Bu bizle gerçekleşmezse, ardıllarımız bu mücadeleyi sürdürecektir” şeklinde konuştu.

JİTEM’ci İpek: Öldürüp gömdük

JİTEM personeli Murat İpek’in 1997 yılında kamuoyuna da yansıyan itiraflarında, ‘Mehmet Ertak’ı Şırnak Emniyet Müdürü Necati Altuntaş ve Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Mehmet Kaplan’ın emriyle öldürüp gömdük” sözleriyle itiraf etmişti.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.