Hulusi Akar’dan itiraf ve bahaneler

  • Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari ve Şırnak sınırlarındaki ziyaretlerinin ardından beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Medya Savunma Alanları’ndaki işgal saldırılarının katılan hava kuvvetlerinin yönetildiği Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı‘nda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Burada konuşan Akar, Türkiye’nin müttefiklerine ve NATO’ya bazı konuları anlatmakta zorluk yaşandığını ifade etti.

Helikopterler teker koyamıyor

Bakan Akar, 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece Zap, Metîna ve Avaşîn’de başlattıkları kapsamlı işgal saldırılarında nasıl bir çıkmaza girdiklerini ve planladıkları gibi başaramadıklarını şöyle itiraf etti: ”Dağlar, yamaçlar, inmesi, binmesi çok zor. Helikopterler yere teker koyamıyorlar.”

Füzeleri var, tehlikeli

Hava hücum harekatlarında helikopterlerin 300-500 sorti yaptığını söyleyen Akar, ”Maalesef dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK’ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk” dedi.

Doçkaları kumandalı

Gerillaların elindeki malzemelerden yakınan ve bunların kimler tarafından verildiğinin tartışılması gerektiğini söyleyen Hulusi Akar, gerilla direnişini aşamadıklarını şu bahanelerle dile getirdi: ”Uzaktan kumandalı doçka var. Oraya Hava Kuvvetleri gidip vurduğu zaman kendilerini bir şekilde emniyete alıyorlar. Zagros dediğimiz dürbünlü keskin nişancı silahları, Bixi, Kanas keskin nişancı tüfeği, RPG roketatar, M-16, kalaşnikoflar var. Kalaşnikoflarda susturucu var. Bomba atarlar var. Çeşitli ve ileri teknoloji muhabere sistemleri var.”

Alçak yalancı

Türkiye’nin açık, şeffaf, uluslararası hukuka uygun şekilde operasyonlarını yürüttüğü yalanını ileri sürecek kadar alçalan Akar, ”Karşı taraf terörist, her türlü alçaklığı, namertliği, namussuzluğu yapıyor” diyecek kadar da namussuzluğunu sürdürdü.

Kürtlerle sorunları yokmuş

Türkiye’nin, Türk ordusunun Kürtlerle hiçbir sorununun olmadığını, bütün Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşı olduğunu iddia eden Akar, ”PKK’nın içinde Ermeni de var, Avrupalı, Afrikalı da var, maalesef Türk de var” diyebildi.

Kuzey-Doğu Suriye savunması

Hulusi Akar, Kuzey’in yanı sıra savaşı ve işgali Kuzey-Doğu Suriye’ye taşımalarını da şöyle savundu: ”Eğer biz Suriye’ye girmeseydik, operasyonları yapmamış olsaydık şu anda güneyimizdeki oluşum çok daha farklı, çok daha ağır bir şekilde bizim güvenliğimize karşı risk, tehdit ve tehlike oluşturacaktı. Bu önlendi.”

Ermeni Soykırımı’na da uzandı

Ermeni Soykırımı’na kadar uzanan Hulusi Akar, soykırımı inkar ederek, şunları öne sürdü: ”Soykırım kesinlikle olmamıştır. Tarihteki bilgi, belge, görgü, tespitlerin hepsi çok açık ve seçik şekilde 1915’te böyle bir şeyin söz konusu olmadığını gösteriyor. Amerikalıların yaptığı bu açıklama kendi tarihlerini, anlaşmalarını, sözleşmelerini, imzalarını inkar anlamına geliyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.