İkinci tur, referandumdur

Kadın Haberleri —

İlknur Birol

İlknur Birol

  • Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin referandum niteliğinde olacağını belirten HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, “Geleceğimizi kurmak ve belirlemek için 28 Mayıs’ta sandığa giderek oyumuzu kullanalım” dedi. 

Birol, ikinci tur için “değişim ve dönüşümün kapısının açılacağı seçim olacak” diyerek, şunları söyledi: “İlk turda, bu toplumun yarısı büyük bir direnç göstererek, değişimden yana olduğunu gösterdi. İkinci tur bir referandum niteliğindedir, çünkü sistemi oylayacağız. Her yurttaşımızın bunun farkında olarak sandığa gitmesi ve oy vermesi gerekiyor.”

HDP’nin bu sisteme en çok direnen ve en fazla bedel ödeyen bir siyasi parti olduğuna işaret eden Birol, "Dolayısıyla bu sistemin değişmemesi halinde sistemin öfkesinin ve nefretinin de yöneleceği toplumsal kesimler olarak bu seçimlere iki kat sorumluluk alarak sandığa gitmek zorundayız. Bir yenilginin yaşatılması yönünde sonuçların üretilmesi gerekiyor. Onun için tüm seçmenlerimizi her şeye rağmen sandığa çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

“Kritik bir seçim olacak” diyen Birol, seçmene şöyle seslendi: “Hiçbir mazerete sığınmadan sandığa gidip oyumuzu kullanalım. 28 Mayıs seçimleri hala büyük bir şanstır. Kırgınlıklarımız, küskünlüklerimiz ve çeşitli propagandalardan etkilenme hallerimiz mümkün olabilir ama bilin ki iktidar bunlardan etkilenelim diye yapıyor tüm bunları. Şimdi ortak bilincimizin şu olması gerekiyor; cezaevlerinde tutuklu bulunan arkadaşlarımıza, geleceğinden güvencesizlik duyan gençlere, zapturapt altına alınmak isteyen Kürt halkına ve Alevi toplumuna borcumuz var. Bu borcu ödemenin yollarından bir tanesi de sandığa gitmektir. Geleceğimizi kurmak ve belirlemek için 28 Mayıs’ta sandığa giderek oyumuzu kullanalım.”

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.