İrademizi yansıtalım

Yeşil Sol Parti Agirî Milletvekili Sırrı Sakık

Yeşil Sol Parti Agirî Milletvekili Sırrı Sakık

  • Yeşil Sol Parti Agirî Milletvekili Sırrı Sakık, herkesin iradesini sandığa yansıtması gerektiğini vurgulayarak, hiçbir Kürt'ün ‘ben kızdım, kırgınım gitmiyorum’ deme hakkına sahip olmadığının altını çizdi.  

MA'ya konuşan Sakık, oy düşüşlerini Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında değerlendireceklerini hatırlatarak, “Bunun üstünü örtmek gibi bir lüksümüzün olmadığını açık net olarak söyleyeyim. Bu dünyanın sonu değil, biz büyük bir mücadeleden geliyoruz. Biz uzun yıllar parti olarak seçimlere katılıp baraja takıldığımız dönemler de oldu. Asla tabanımızda bir yılgınlık olmadı. Daha çok dayanışma, daha çok birlik oluşturma ve nerede bir eksikliğimiz varsa telafi etme günüdür. 20 vekille bile ne mücadeleler verdiğimizi, nasıl büyük başarılara imza attığımızı halkımız biliyor. Şimdi de bu haklı mücadeleye hep birlikte omuz vereceğiz” dedi.

Gelinen noktada hesapsız, kitapsız sadece demokrasi ve özgürlük talep edenin Kürt halkı ve temsilcileri olduğunu vurgulayan Sakık, genel olarak toplumun yüzde 50’sinden fazlasının değişim talep ettiğinin görülmesi gerektiğini söyledi. 

14 Mayıs’taki seçimlerinde milletvekili adayı olduğu Agirî’de 100 bin seçmenin sandığa gitmediğine dikkat çeken Sakık, şöyle devam etti: “Herkesin iradesini sandığa yansıtması gerekiyor. Kayıtsız şartsız Türkiye genelinde 8 milyon insan sandığa gitmemiş. İnsan eğer bu topraklarda olup bitenlerden rahatsızlık duyuyorsa ve sandığa inanıyorsa sandığa gitmelidir. Bizim seçmenimiz umutsuzluğa asla kapılmamalıdır, eksikliklerimiz var, yetersizliklerimiz var. Bunların hepsi telafi edilecek, eleştiri ve özeleştiri mekanizması hayat bulacak. Biz nerede ne yanlış yaptığımızı halkımızla birlikte konuşacağız. Ancak ‘ben kızdım, kızgınım, kırgınım gitmiyorum’ deme hakkına sahip değil.”  AĞRI

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.