İran’da Kürt milliyetçiliğinin unutulan yılları

Kültür/Sanat Haberleri —

KITAP

KITAP

  • Abbas Vali’nin Türkçede “Sürgünde Kürt Milliyetçiliği - İran’da Kürt Milliyetçiliğinin Unutulan Yılları” başlığıyla Dipnot Yayınları’ndan çıkan kitabı, Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin düşüşünden başlayıp İran devrimi ile sonuçlanan 1947-1979 arası dönemde Kürt milliyetçiliğinin İran’da nasıl bir tarihsel özgünlük sergilediğini araştırıyor.
  •  

Abbas Vali’nin Türkçede “Sürgünde Kürt Milliyetçiliği - İran’da Kürt Milliyetçiliğinin Unutulan Yılları” başlığıyla Dipnot Yayınları’ndan çıkan kitabı, Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin düşüşünden başlayıp İran devrimi ile sonuçlanan 1947-1979 arası dönemde Kürt milliyetçiliğinin İran’da nasıl bir tarihsel özgünlük sergilediğini araştırıyor.

Yayınevinin tanıtım bültenine göre yazar, bir yandan sürgünde milliyetçilik olgusunun tarihsel özelliklerine ve Kürdistan’da devrim koşullarında siyasal güçlerin ve ilişkilerin nasıl biçimlendiğine bakarken, bir yandan da devrim sonrası dönemde Kürt milliyetçiliğinin gelişimini belirleyen siyasal süreç ve pratiklere ışık tutuyor.

Kitap, İran’daki Kürt milliyetçiliğinin “unutulan yıllarına” dair Türkçedeki ilk eserlerden biri olma özelliği de taşıyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.