İşgale hazırız!

Toplum/Yaşam Haberleri —

Protestolar

Protestolar

  • İklim aktivistleri fosil ekonomisinin sonunu talep etmek için Eylül ve Ekim aylarında yüzlerce okul ve üniversiteyi işgale hazırlanıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki lise ve üniversite öğrencileri, okul grevlerini bir adım daha ileri götürmeyi ve fosil ekonomisinin sonunu talep etmek için kampüsleri işgal etmeyi planlıyor. 

İklim aktivistleri yaptıkları açıklamada, Eylül ve Aralık 2022 arasında, “Fosile Son: İşgal Et!” (End Fosil: Occupy!) eylem çağrısı kapsamında uluslararası düzeyde fosil ekonomisine son vermek için dünya çapında yüzlerce okul ve üniversiteyi işgal edeceğiz. Herkesi bize katılmaya ve okullarında veya üniversitelerinde “işgaller” düzenlemeye davet ediyoruz’’ çağrısında bulundu.

Bizi fosil kapitalizmi için eğitiyorlar

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Bizi geleceği olmayan bir dünya için, fosil kapitalizmi dünyası için eğitiyorlar. Okulda oturup her şey yolundaymış gibi eğitim almamızı istiyorlar. Ancak bizim için öğrendiğimiz dünyanın – iklim krizini yaratan dünyanın – geleceği yok. Kuşağımızın büyük sorusu olan “İklim felaketi olmayan bir dünyayı nasıl yaratırız?” sorusu okulda oturarak cevaplanmayacak.

Biz radikaliz

Gençlik hareketini canlandıracağız, yeni ittifaklar yaratacağız, radikalleşeceğiz, tüm toplumu desteklemek ve işgal etmek için harekete geçireceğiz ve bu kıvılcım yaratan uluslararası eylem aracılığıyla, kȃrın değil yaşamın merkezde olduğu, istediğimiz dünyayı hayal edeceğiz. Fosil yakıt endüstrisini yok etmek için adalet ve özgürlük içinde ayağa kalkacağız. Hiç şüphemiz yok; gençlik devrimci bir öznedir. Akıntıyı tersine çevireceğiz, tarihi değiştireceğiz ve fosil ekonomisini parçalayacağız.

Biz burdayız. Biz radikaliz. İşgal etmeye hazırız. HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.