İşte Ankara'daki o fuhuş otelleri

Dosya Haberleri —

Fuhuş çeteleri

Fuhuş çeteleri

Av. Dr. Dilek Ekmekçi, Meral Akşener'in bahsettiği emniyet müdürlerine ait fuhuş otellerini ifşa ediyor:

  • Otellerden biri yurtta yetişen Edanur Kaplan’ın intiharına sebep olan cinsel saldırı olayının yaşandığı Ankara Gaziosmanpaşa’da bir otel. Bir diğeri Ankara Maltepe’de bir otel. Üçüncüsü ise suç örgütleriyle bağlantılı bir hükümlü olan Erhan Gündüz’ün 01.11.2023 tarihli Ayhan Bora Kaplan ile ilgili detaylı şikayetçi ifadesinde sözünü ettiği bir otel.
  • Meral Akşener’in sözünü ettiği asıl otel olma ihtimali çok yüksek. Çok sağlam birkaç kaynaktan teyit ettim. Otel adını Akşener’in ifşasından hemen sonra jet hızıyla değiştirmiş “otel otel otel” olarak çıkıyor. Otelin adını R. A. O. olarak vereyim. Bu otelin sahibinin Ankara’da MHP teşkilatından, ülkücü bilinen isimlerden Ahmet Gündüz olduğu iddia ediliyor.

GÜLCAN DERELİ

Meral Akşener’in “emniyet müdürlerinin sahibi olduğu yurt kızlarına fuhuş yaptırılan oteller” iddiasındaki oteller Akşener tarafından aylardır açıklanmadı. Kamuoyu bu otellerin hangileri olduğunu merak ederken; devlete emanet kızları fuhuşa sürükleyen çeteyle mücadelesiyle bilinen ve bu arada Mersin-Samsun kokain hattını, Elazığ-Trabzon üzerinden Mehmet Ağar Süleyman Soylu networklerini çözümleyen Av. Dr. Dilek Ekmekçi dikkat çekici bilgilere ulaştı. Herkesin merak ettiği o fuhuş otellerini biz sorduk, Ekmekçi yanıtladı.

Meral Akşener’in birkaç ay önce sözünü ettiği devlet yurtlarında yetişen devlete emanet kızlara fuhuş yaptırıldığı ve sahibi emniyet müdürleri olduğu iddia edilen fuhuş otelleri hangileri öğrenebildiniz mi?

O tarih itibariyle şüphelendiğim oteller olmakla birlikte; Meral Akşener’in hangi otel veya otellerden söz ettiğine dair net bir bilgim yoktu. Ancak birkaç ay içinde çok daha elle tutulur, önemli bilgilere ulaştım. Şüpheler ve bir takım doneler özellikle üç otel üzerinde yoğunlaşmama sebep oldu. Otellerden biri yurtta yetişen Edanur Kaplan’ın intiharına sebep olan cinsel saldırı olayının yaşandığı Ankara Gaziosmanpaşa’da bir otel. Bir diğeri Ankara Maltepe’de bir otel. Üçüncüsü ise suç örgütleriyle bağlantılı bir hükümlü olan Erhan Gündüz’ün 01.11.2023 tarihli Ayhan Bora Kaplan ile ilgili detaylı şikayetçi ifadesinde sözünü ettiği bir otel. Her üç otelin de Ayhan Bora Kaplan çetesine uzanan bağlantıları var. Ancak tabii ki biz yine de bunları iddia olarak gündeme getirmek zorundayız. Ayrıca bu çarkın birkaç otelle sınırlı olmayacak kadar yaygın ve büyük olduğundan eminim.

Edanur Kaplan 2021 yılında Ankara’da yaşadığı cinsel saldırı sonrası intihar eden ve ölümü kamuoyunda infial uyandıran devlet yurtlarında yetişmiş bir isim. İsterseniz ilk o otelden söz edelim. Siz ne gibi bilgilere ulaştınız?

Edanur Kaplan otelde cinsel saldırıya uğradıktan sonra, bir taksiye biniyor malum. Bindiği taksinin şoförü taksi durağının önünde medyaya açıklamalar yapmış zaten o dönem. “Günübirlikçi” olarak bilinen otel diyor taksi sürücüsü. Her şey açık kaynak yani. Ancak maalesef fikri takip yapan gerçek bir medya da kalmadı ülkemizde. Bu taksi durağı Gaziosmanpaşa’da İlkadım Sokak’ın orada, taksi durağına çok yakın ve kendi Instagram hesabında bile açıkça “günübirlikçi” olduğunu ilan etmiş, hakkındaki onlarca Google yorumunda fuhuş oteli olduğu imaları yer alan bir otel. Açık adını vermeyeyim, kısaca A.B.S.O. diyelim zaten Edanur Kaplan’ın olayı olduğunda güya otel henüz yeni açılma aşamasındaymış. Öncesinde de yıllarca kiralık veya satılık kalmış, boş eski bir binayı otel yapmışlar. Otel olmaya uygun bir yer değil görüntüde. Hatta orada birbirine çok yakın iki otel var. Tabiri caizse Edanur Kaplan’ın cinsel saldırıya uğradığı alt segment olanı, diğeri daha üst segment olan bir otel ve kokain hattının önemli noktası Nevşehir bağlantıları var.

Mehmet Ardıçoğlu, Edanur Kaplan,Yusuf Güzelyurt

Edanur Kaplan’a cinsel saldırıdan yargılanan Mehmet Ardıçoğlu’nun sahibi olduğu medyaya yansımış olan bu otelin, Ayhan Bora Kaplan bağlantılarına ulaşabildiniz mi?

Edanur Kaplan’a cinsel saldırıdan yargılanan, cinsel saldırıya uğradığı otelin sahibi olarak bilinen Mehmet Ardıçoğlu, Mersin-Samsun kokain hattının önemli noktası Çorum Sungurlulu. Bu çok enteresan bir bağlantı. Birkaç örnekle izah edeyim. Benim yurtta yetişen biyolojik ablamın eskort gönderildiği ve 2022 yazında ölen eski savcı Mehmet Kalkan Çorum Sungurlu’da görev yapmış isimlerden. Hatta Meral Akşener’in maalesef halen partisinde barındırdığı, hakkında daha yeni işkenceden suç duyurusunda bulunulmuş Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner ölüm döşeğinde bile Mehmet Kalkan’ı yalnız bırakmamıştı. Ancak çok daha fazlası var. Fuhuş çetesi kilit taşı olarak şikayet ettiğim, Mehmet Kalkan’ın ismini bana veren eski emniyet müdürü Koray Öner, bana karşı son 4 yıldır Ankara Adliyesi merkezli pek çok adli kumpas kurdu. Bunlarda başroldeki avukatı Emrah Güner’in babası eski Sungurlu kaymakamı Emin Güner, annesi eski Sungurlu hakimi ve Tansu Çiller’in hukuk danışmanı Fatma Gülay Güner. Bu kumpaslardan bana 10 ay hapis cezası verilen ana kumpas çöktü. Bana 10 ay hapis cezası isteyen duruşma savcısı kimdi biliyor musunuz? Eski Çorum Sungurlu savcısı Oğuzhan Aşcı. Bunlar tesadüfle açıklanamayacak ilişkiler. Bunları sadece fuhuş da açıklamaz, fuhuş ana sektörün yan sektörü, ana sektör kaçakçılık ve özellikle yasaklı madde kaçakçılığı. Bu ilişkileri ancak Mersin-Samsun kokain hattı ve Ağar, Soylu networkleri açıklar.

İşte tam bu noktada Mehmet Ardıçoğlu ile ilgili başka enteresan hususlar da var. Mehmet Ardıçoğlu, Mersin Tarsus’ta yaşayan Bingöllü Tayfun Ç. isimli ve kendisine çok benzeyen birinin adıyla Instagram hesabı açmış. Zaten çevresinde Tayfun diye de bilinen bir isim. Bu Mersinli şahsın da 2018’den beri Facebook profili aktif değil. Umarım iyidir. Bu yüzden adını açıkça paylaşmayı doğru bulmuyorum. Mehmet Ardıçoğlu, Tayfun Ç. adıyla açtığı Instagram hesabında profiline yurtta yetişen Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi, Esra Hankulu cinayeti hükümlüsü Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun ile benzer şekilde EGM yazan, Sahil Güvenlik Komutanlığı logosu yanında poz veren bir isim. Mehmet Ardıçoğlu’nun sahibi olduğu bir şirkete ulaştık. Nedense şirket defalarca ve kısa aralıklarla el değiştirmiş. O şirket de malum otelin çok yakınlarında bir meyhanenin sahibi görünüyor.

Ayhan Bora Kaplan bağlantılarına gelirsek; Edanur Kaplan ile sanıklar malum otele gitmeden önce Ayhan Bora Kaplan’ın Besa Kule’de olan Manuş isimli mekanında görüşüyorlar. Bu olaydan sonra Instagram sayfasına kadar kaldırılan Manuş’u Erhan Gündüz’ün ifadesinde de geçen Ayhan Bora Kaplan’ın eniştesi Hasan Çalış işletiyor hatta. Ayrıca söz konusu otel de Ayhan Bora Kaplan’ın kulüpleri Albüm, Tren gibi mekanlara çok yakın, bunu da vurgulamak gerekli. Dahası özel kuvvetlerden ayrılan bir astsubayken Ankara’da son 10 yılda inanılmaz zengin olan inşaatları, siteleri olan adeta holdingleşen İsmail Kartal isimli bir iş insanı var.  İşte bu İsmail Kartal, Ayhan Bora Kaplan’a çok yakın bir isim. İsmail Kartal, Ayhan Bora Kaplan’a çok yakın olduğu bilinen Etçi Umut’un da sahibiydi, ancak devretmiş. Edanur Kaplan’a cinsel saldırıda bulunan Mehmet Ardıçoğlu’nun da İsmail Kartal ile yakınlığından söz ediliyor. Bir bu Mehmet Ardıçoğlu’nun bu işleri beraber yürüttüğü Adige kod adlı Hatice E. isimli asker kamuflajlı kıyafetlerle ve polis araçlarıyla poz veren biri var. İsmail Kartal ise askeri casusluk fuhuş veya Atadedeler çetesi davalarındakine benzer şekilde asker kıyafeti giymiş kadınlara röportaj verip şirketini tanıtıyor. Gerçekten hayatın olağan akışı içerisinde, tesadüfle açıklanamayacak bir suç şeması, bir desen var, adı konmamış gizli semboller var gibi.

Gerçekten çok dikkat çekici bağlantılardan söz ediyorsunuz. Peki bu İsmail Kartal hakkında başka neler biliyorsunuz?

İsmail Kartal’ın Süleyman Soylu ile de, yeni atanan Ankara C. Başsavcısı Gökhan Karaköse ile de, Sinan Ateş cinayeti şüphelisi Olcay Kılavuz ile de, MHP'li bazı önemli isimlerle de, hatta Dilan Polat olayıyla gündeme gelen “Mıstık diye biri” isimli kişiyle de yakınlığı var. İsmail Kartal’ı makamında ağırladığı fotoğrafını Twitter’da paylaştığım için Ankara C. Başsavcısı Gökhan Karaköse erişim engelleme kararı aldırdı. Eş zamanlı olarak da Sinan Ateş cinayeti şüphelisi önceki dönem MHP Mersin milletvekili Niğdeli Olcay Kılavuz’un eski bir şikayetinden dolayı uzun zaman sonra Ankara Adliyesi’nde ilk defa hakkımda yeni bir kumpas dava açıldı. Yargıtay üyesi yapılan önceki Ankara C. Başsavcısı Ahmet Akça’yı destekliyordum. Bana açılan kumpas davalarda bir dahli olduğunu düşünmüyorum. Biliyorsunuz birisi Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olan Orhun Haber yöneticileri Ejder kardeşler, Ahmet Akça’yı tehdit etmiş, iftira atmış, hedef göstermiş ve tutuklanmışlardı. Gökhan Karaköse ise benim için büyük bir soru işareti şu anda.

İsmail Kartal’ın ayrıca YADER (Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği) genel başkanı Salih Çetin ile de çok büyük samimiyeti var. Salih Çetin’in ise Elazığ ile dolayısıyla Mehmet Ağar networküyle önemli bağlantıları var. Benim için filmin koptuğu noktalardan birisi burası. Çünkü bu gibi derneklerin bazılarının başkan ve yöneticilerinin yurt çocuklarına hizmet eder görünürken aslında neye hizmet ettiklerini iyi bilen biriyim. Bazı isimler hakkında yakışıksız iddiaları, davranış bozukluklarını, gizli ajandalarını, kaypaklarını, korkaklıklarını, yurt çocuklarını harcayanları meşrulaştırma ve destekleme işlevlerini müşahede etmiş bir insanım. Salih Çetin’i daha ben tanımadan veya Ahmet Barbaros gibi EYTAM isimli bir başka yurt çocukları derneğinin başkanıyla hiçbir muhataplığım olmadığı halde, sosyal medyalarından beni engellediklerini, her nedense benden hoşlanmadıklarını biliyorum.

Ahmet Gündüz ve Burak Döner

Edanur Kaplan’dan çıktık, Ayhan Bora Kaplan bağlantılarına, kokain hattı, Ağar, Soylu bağlantılarına ulaştık. Ya sözünü ettiğiniz Ankara Maltepe’deki diğer otel hangisi?

Bu otelin Meral Akşener’in sözünü ettiği asıl otel olma ihtimali çok yüksek. Çok sağlam birkaç kaynaktan teyit ettim. Zaten otel Google’da bile adını Meral Akşener’in ifşasından hemen sonra jet hızıyla değiştirmişti. Adı “otel otel otel” olarak çıkıyor, adresi de değişmiş görünüyordu, artık bu şekilde bile Google yorumlarına ulaşılamıyor. Şu an bu otelin bulunduğu adreste bir pavyon faaliyette görünüyor. Otel de aslında aynı adreste duruyor. Otelin adını R. A. O. olarak vereyim. Sadece “R” harfinin karşılığı olan sözcük değiştirilmiş son durumda. Bu otelin sahibi olan kişinin Ankara’da MHP teşkilatından, ülkücü bilinen isimlerden Ahmet Gündüz olduğu iddia ediliyor. Ancak otel belli ki el değiştirdi veya değiştirmek üzere, ayrıca Aralık 2023’te de yeni adıyla personel ilanı vermiş. Ahmet Gündüz, Süleyman Soylu’nun yakını merkeze çekilen önceki Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın organize suçlarla mücadele şubesinin başında tuttuğu emniyet müdürü Alp Arslan’a “Reis” dediği söylenen bir isim. Dahası yurtta yetişen Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi, Esra Hankulu cinayeti hükümlüsü Ümitcan Uygun’un “Burak Abi bana ceza kesti” diyerek söz ettiği ülkücü mafyalardan Burak Döner ile de yakın bir isim. Ahmet Gündüz’ün Devlet Bahçeli’nin tanıtım ve organizasyondan sorumlu başdanışmanı Eyyüp Yıldız ile de yakınlığı var. Ayrıca 15 Temmuz 2016 gecesi Süleyman Soylu ile beraber TRT önünde uzun namlulu silahlarla boy gösteren kişilerden. Yine Ankara mafyalarından olarak bilinen, Osman Gökçek gibi isimlerle de yakın Osmanlı Ocakları eski yöneticisi Levent Çiçek’in de bu otelin ortakları arasında olduğu iddialar arasında.

Peki ya üçüncü otel hangisi?

Erhan Gündüz’ün ifadesinde sözünü ettiği Çayyolu’ndaki masaj salonu aslında bir otel. Otelin adı N.S.O. ve bu tarz otellerin hemen hepsiyle ilgili 3.6-3.8 arası Google puanı ve fuhuş amaçlı olarak kullanıldıkları izlenimi uyandıracak kadar olumsuz pek çok Google yorumu var. 3-4 yıldızlı bu otellerin 1 yıldız bile alması normalde imkansız olur. Yıldızlar gerçek mi ve acaba gerçekten faaliyet izinleri var mı? Turizm Bakanlığı’nın bunları iyice bir araştırması faydalı olur.

Ümitcan Uygun

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel de geçenlerde meclis grup toplantısında Ayhan Bora Kaplan çetesinden ve yetiştirme yurtlarındaki kızları fuhuşa sürükleyen yapıdan söz etti, ancak bu konu kamuoyunda Akşener’in açıklamaları kadar ses getirmedi. Özgür Özel sizi aradı mı ya da Meral Akşener tekrar aradı mı, bildiğim kadarıyla mutlaka arayacağını söylemişti.

Maalesef Meral Akşener beni tekrar aramadığı gibi Özgür Özel de beni aramadı ve yıllardır bu konularla ilgili whatsapptan kendisine yazmış olmama rağmen ölü taklidi yapıyor. Açıkçası Özgür Özel’in açıklaması, samimiyetsiz ve ciddiyetsiz bulunduğu için kamuoyunda ses getirmemiş olabilir. Meral Akşener en azından bir kadın olarak konuyu dile getirdi ve dikkat çekti. Özgür Özel ise kumpas denilerek kapatılan askeri casusluk fuhuş davası sanığı Yankı Bağcıoğlu’nu genel başkan yardımcısı yapıyor, Koray Öner’in, Mehmet Ağar’ın veya MHP genel merkezinin fazlasıyla iltisaklı olduğu Mansur Yavaş gibi, Özlem Çerçioğlu gibi isimleri yeniden aday gösteriyor. Bu samimiyetsizlik haliyle kamuoyunda karşılık bulmuyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, kadın köleliğinin ve kadın cinayetlerinin siyasi olduğu, politik olduğu gerçeğiyle her geçen gün daha acı şekilde yüzleşiyoruz. Bu korkunç gerçekle mücadele konusunda HDP’nin yani DEM Parti’nin bana en çok destek veren ve en samimi parti olduğunu söylemezsem haksızlık olur.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.