Jinwar kadınlar için umut kaynağı

Kadın Haberleri —

  • Jinwar kadın köyünü tanıtım amacıyla Berlin'de sergi düzenlendi. Projenin yürütücülerinden Şermin Güven "Sergi ile Jinwar kadın köyünü tanıtmak istedik. Jinwar kadınlar için umut kaynağı olduğu gibi burada da bizler için umudu yeşertip kolektif bir yaşama ilham oluyor” dedi.

HAKAN TÜRKMEN / BERLİN

Jinwar İnşaa Edilmiş Ütopya (GEBAUTE UTOPIA & JINWAR) fotoğraf sergisi Almanya’nın Berlin kentinde sergilendi. 

Dest-Dan Kadın Meclisi, Flamingo, Band of Sisters, Nachbarschaftsgarten Kreuzberg, Cadus, Friedrichshain-Kreuzberg-Dêrik kurumlarının işbirliği ile düzenlenen fotoğraf sergisi Nachbarschaftsgarten alanında Pazar günü yapıldı. Serginin organizatörlüğünü Hevrîn Xelef Şifa Bahçesi projesinin yürütücülerinden Şermin Güven üstlendi. 

Şermin Güven

Kaos ve felaketlerin ortasında gerçekleşen ekolojik, sosyal ve politik yaşam alanlarını resimlerle somutlaştığını belirten Güven şöyle konuştu: “Sergi ile Jinwar kadın köyünü tanıtmak istedik. Savaşlardan etkilenen kadınların kolektif bir şekilde yaşam bulduğu alanları konu aldık. Jinwar kadınlar için umut kaynağı olduğu gibi burada da bizler için umudu yeşertip kolektif bir yaşama ilham oluyor.”

Kadınlara özgün alan

Jinwar kadın köyünden esinlenerek Berlin’in Neuköll kentinde göçmen kadınlar ve çocuklar için danışmanlık hizmeti veren Flamingo ve Dest-Dan Kadın Meclisi’yle birlikte 500 metrekarelik alan üzerine Şehit Hevrîn Xelef Şifa Bahçesi’ni inşa ettiklerini hatırlatarak, “Jinwar ve Hevrîn Xelef Bahçesi’nin ortak özelliği, savaşlardan sürgüne zorlanmış kadınların kendi özgün eğitim alanlarını inşa etmiş olmaları” dedi.

Sergi, Jinwar kadın köyüne ilişkin sinevizyon gösterimi ardından sanatçı Heja Netirk’ın seslendirdiği şarkılarla son buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.