‘Kadın mücadelesini durduramayacaksınız’

Kadın Haberleri —

Nagihan Akarsel

Nagihan Akarsel

  • Silêmanî’de katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji dergisinin editörü, kadın aktivist Nagihan Akarsel için Avrupa’da alanlara çıkan kadınlar “Kadın mücadelesini durduramayacaksınız” mesajını verdi.

Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji dergisinin editörü, kadın aktivist Nagihan Akarsel’in Silêmanî’de Türk devleti tarafından katledilmesi Bakur, Başûr, Rojava, Şengal, Mexmûr ve Avrupa’da Kürt kadınları tarafından protesto edildi.

Protestoların yayın olarak gerçekleştiği Avrupa ülkelerinden Belçika’nın başkenti Brüksel’de Kürt Kadın Hareketi YJK-B bir eylem düzenledi. Merkez tren istasyonu önünde gerçekleşen eylemde Nagihan Akarsel’in fotoğrafları taşındı. Sık sık “Jin jiyan azadî”, “Katil Erdoğan”, “Bimre xiyanet” ve “Şehîd namirin” sloganları atılarak Türk devleti protesto edildi.

Olay münferit değil

Eylem de yapılan konuşmalarda Nagihan Akarsel’in katledilmesinin münferit bir olay olmadığına dikkat çekildi.

Faşist Türk devletinin son 10 yıldır kadına yönelik gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekilen eylemde 9 Ocak Paris Katliamı, Hevrîn Xelef ve Kobanê’de Kongra Star’a yönelik  

Dresden kadın meclisi eylem yaptı

Aynı amaçla Almanya’nın Dresden kentinde Uta Kadın Meclisi bir eylem düzenledi. Akşam saatlerinde yapılan eylemde Nagihan Akarsel’in çalışmalarına, mücadelesine dikkat çekildi. Kadınlar eylemde  sık sık “Jin Jiyan Azadî” ve “ Şehîd namirin” sloganları attı.

 

‘Öfkemizi diri tutacağız’

Almanya'nın Köln kentinde bir araya Kürdistanlılar, Akarsel'in katledilmesini protesto etti. Protesto eyleminde Nagihan Akarsel'in fotoğraflarını taşıyan kadınlar, Türk devleti ve KDP’nin işbirliğinini hatırlattı. Eylemde, “Öfkemizi diri tutacağız. Direnişimize devam edeceğiz” mesajını veren kadınlar, “Jin jiyan Azadî” ve “Terörist Türkiye” sloganları attı.

Nagihan için mum yaktılar

Almanya’nın Hannover kentinde de aynı amaçla protesto bir eylemi düzenlendi. Hauptbahnhof önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları Nagihan Akarsel'in posterini açarak kırmızı önüne karanfiller koyup mum yaktı. Eylemde  “Jin jiyan azadî” sloganının yanı sıra, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî berxwedana Rojhilat" sloganları atıldı.

‘Kadın mücadelesini durdurmak istiyorlar’

Paris’te Kürt Kadın Hareketi TJK-F’nin çağrısıyla République meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar, “Jin Jîyan Azadî” sloganları eşliğinde katliamı protesto etti. Nagihan Akarsel’in fotoğrafları ve Fransızca yazılı ”Jin Jiyan Azadî” dövizleri taşıyan kadınlar, Fransızca hazırladıkları bildiriyi okudu. CDK-F Eşbaşkanı Xanê Akdoğan yaptığı konuşmada “Ahlaksız bir düşmanımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu saldırı tesadüf değildir. Büyüyen kadın mücadelesini durdurmak istiyorlar ama bunu başaramayacaklar” dedi. Eylem sloganlarla sona erdi. 

 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.