Kadınlar ekonomik yaşama katılımı tartıştı

Kadın Haberleri —

  • Kuzey-Doğu Suriye’nin Qamişlo kentinde bir araya gelen kadınlar, ekonomik sorunları tartıştı. Cizre Bölgesi Kadın Komisyonu Yardımcısı Derya Remezan, kadınların üretim ve ekonomik yaşama katılımlarının ön plana alındığını belirtti. 

 

Kuzey-Doğu Suriye’de kadınlar bölgedeki ekonomik sorunları tartışmak üzere buluştu. Farklı siyasi parti ve kadın hareketlerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katıldığı toplantıda, ekonomik sorunlar masaya yatırıldı.
Mevcut ekonomik durumdan, sorunlara ve çözüm yollarına çok sayıda maddenin tartışıldığı toplantıya ilişkin Cizre Bölgesi Kadın Komisyonu Yardımcısı Derya Remezan ANH’ya konuştu.

Amaç; eşit koşullarda bir yaşam
Derya Remezan, amaçlarının eşit koşullarda bir yaşam olduğu belirterek, toplantıda yapılan değerlendirme, öneri ve projeler doğrultusunda çalışmaların yürütüleceğini ifade etti. 
Remezan, gerçekleştirdikleri toplantıda dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin Rojavalı kadınlara yansıması, üretim ve fiyatlandırma sorunlarını da ele aldıklarını söyledi.

Derya Remezan

Devletin yoksulluğu giderecek bir planı yok
“Suriye Rejimi ile Rojava Kürdistan’ında mevcut haklar ve ekonomik durum göz önünde bulundurulduğunda çok farklı tabloların ortaya çıktığını” belirten Remezan, “Şam Hükümeti’nin çıkarmış olduğu kimi ekonomik yasaların yaşam alanlarımızda bir geçerliliği yok” dedi.
Mevcut hükümetin halkı giderek yoksullaştırdığını kaydeden Derya Remezan, ayrıca hükümetin yoksulluğu giderecek bir plan ve projesinin olmadığını söyledi. 

Çözüm için kadınlardan rapor ve projeler
Akaryakıt, yeşillendirme, sebze ve meyve üretimi ve fiyatlandırılması konusunda çözüm arayışı içinde olduklarını ifade eden Remezan, “İyileştirici olma açısından kadınlar kendi alanlarından raporlar ve çözüm yolları ile geldi” dedi. 
Özerk Yönetim bünyesinde halkın alım gücünün ve kendi ekonomik bağımsızlıklarının iyileştirilmesi için daha akıcı olma konusunda tedbirlerin alınmaya çalışıldığına dikkat çeken Derya Remezan, kadınların üretim ve ekonomik yaşama katılımlarını da ön plana aldıklarını ve bu toplantıyla birlikte daha da ileriye taşıracaklarını belirtti. NÛJINHA/QAMIŞLO

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.