Kadınlar idam tehdidi altında

Kadın Haberleri —

.

.

  • Ezaz’daki zindanda idamla tehdit edilen kadınların kurtarılması çağrısında bulunan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Amîne Xidiro, bütün dünyanın Fîdan Bîlal ve Wîsal Henan’ın akıbetinden sorumlu olduğunu söyledi.

NISRÎN ŞÊXO / ANHA - HALEP

Türk devleti işgal ettiği bölgelerde insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Özellikle kadınlara yönelik artan saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor.

Önceki gün Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi’nden bir avukat, Ezaz’daki Rai Zindanı’nda tutulan Fîdan Bîlal ve Wîsal Henan’ın adlı iki kadının Türk devleti tarafından idam edilmekle tehdit edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Amîne Xidiro, Türk devletinin pervasızlığına göz yumanların her iki kadının akıbetinden sorumlu olduğunu söyledi.

.
Amîne Xidiro

Türk devletinin kadınlara yönelik suçlarını kınayan Amîne Xidiro, kadına yönelik suçların yeni olmadığını, Efrîn işgal edildiğinden beri sistematik olarak kadınlara saldırı yapıldığını, kadınların kaçırılarak zindanlara koyulduğunu aktardı. Rai zindanında bulunan Fîdan Bîlal ve Wîsal Henan için harekete geçmesini isteyen ve kadınların kurtarılmasını isteyen Amîne Xidiro, Türk devletinin sınır tanımayan vahşetine artık “dur” denilmesi gerektiğini kaydetti. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.