Karayılan: 6 aydır ilerleyemediler

  • Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanı Murat Karayılan, Türk ordusunun 23 Nisan’da başlattığı saldırının ilk birkaç gününde gelip ulaştığı yerlerde, 6 aydır ilerleyemediğini söyledi.

Karayılan, Medya News’e konuştu. Türk ordusunun 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece Xabur’dan Şemzînan'a kadar, üç  koldan hem karadan hem havadan neredeyse 100 kilometrelik bir arazide saldırmaya başlattığını hatırlatan Karayılan, "Birinci ve ikinci günde gelip nereye ulaşmışsa, nerede havadan asker yerleştirmişse bu 6 aydır da orada. Yani savaş oralarda yaşanıyor. Planladıkları gibi ilerleyemediler. Güçlerini indirdikleri yerlerde hakimiyet kuramıyorlar. Bazı yerlerde 6-7 kilometre, bazı yerlerde de 3-4 kilometre ilerlemişler, o kadar. Şimdiye kadar da savaş oralarda yaşanmakta. Esasında tıkanmış ve düşmüştür, kendi düşüşünün üstünü kapatmak için kimyasal silah da kullanıyor" dedi.

Türk devletinin, Güney Kürdistan'da kimyasal silahları gerillaya karşı kullandığının kesin olduğunu vurgulayan Karayılan, şunları ifade etti: "Belgeler var, hem tünellerin içinde hem de dışında çekilen görüntüler var. Gazların kullanıldığını gösteren mühimmatlar var. Elimizde bazı mühimmat kalıntıları var, onlar da inceleniyor, belki onlar daha somut kanıtlar olabilir. Uluslararası güçler ve kurumlar kimyasal silah kullanılan bölgelere gelebilir. Kimyasalın kullanıldığı bölgenin bir bölümünde KDP var, tüm dünyanın da KDP ile ilişkisi var, Güney Kürdistan'a gelirlerse gerilla alanlarına da gelebilirler.

Kuzey tarafında ise 6 yoldaşımızın Girê Sor'da kimyasalla şehit edildiğini açıkladı. Girê Sor sınır hattında bulunuyor. Girê Sor ve sınır karakolu Sivri tepe arasında bir kilometre mesafe var, sınır taşı Girê Sor tepesinde bulunuyor. Girê Sor'un bir bölümü Türkiye sayılıyor. Orada bir tünel var, biz oradaki tüm güçlerimizi çektik, Türk devleti hala tünele girmemiştir, arkadaşlarımızın cenazeleri ise orada. Uluslararası kurumlar gidip orada kimyasal olup olmadığı konusunda inceleme yapabilirler, kimyasalın izleri o tünellerde mevcuttur, bunun içindir ki Türk devleti de giremiyor. Her şey gözler önündedir, daha somut belge isteyenler müdahale etmelidir."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.