Kassel’de 'sağa tekme at' turnuvası

Toplum/Yaşam Haberleri —

Avrupa Futbol Turnuvası

Avrupa Futbol Turnuvası

  • Irkçılık ve gericiliğe karşı Kassel’de her yıl gerçekleşen "sağa tekme at" turnuvasının bu yıl 13.’sü gerçekleşti.

AZAD AGİR/KASSEL

 

Irkçılık ve gericiliğe karşı Kassel’de her yıl gerçekleşen "sağa tekme at" turnuvasının bu yıl 13.’sü gerçekleşti.

Gençliğin yoğun katılımı ile gerçekleşen turnuva, çoşkulu bir şekilde gerçekleşti. 12-27 yaş aralığındaki tüm gençler beşer kişilik takım kurarak turnuvaya katıldı. Yetişkin grubunda 14, çocuklar kategorisinde 4 olmak üzere 18 takımın katıldığı turnuvada finalde Melsungen, Dream takımını 22-21 yenerek şampiyon oldu. İkinci Dream Team olurken, üçüncülüğü ise BKH elde etti. Fairplay şampiyonu Çılgın Kızlar oldu.

Turnuva sırasında fair- play davranışları ekstra puna almanı sağlıyor. Turnuva hakemlerinin bu davranışlarındaki amaç rakibe saygı duygusunu geliştirmek.

Sağa tekme at turnuvası, ırkçılık ve gericiliğe karşı başta gençler olmak üzere kitleyi spor aracılığıyla bilinçlendirme hedefleniyor. Dili, dini, ırkı ve ne olursa olsun rakibe saygı duygusunu geliştirme, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma gibi bir misyonu bulunmakta.

Organizasyonda Kick Rechts Weg A.G (sağa tekme at, Streetbolzer kültür merkezi, DGB Jugend Nordhessen gibi çok sayıda sivil toplum örgütü, dernek, gençlik örgütü ve spor klübü yer alıyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.