Katalonya’da yağmur duası

Toplum/Yaşam Haberleri —

Yağmur duasına çıkan köylüler / Katalonya

Yağmur duasına çıkan köylüler / Katalonya

  • İspanya’da yaklaşık üç yıldır yüksek sıcaklıklar ve yağış azlığı nedeniyle yaşanan kuraklığın bu yıl da sürmesi, çiftçileri endişelendiriyor. Katalonya’nın dağ köylerinden L’Espunyola’daki köylüler kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıktı.

İspanya’da yaklaşık üç yıldır yüksek sıcaklıklar ve yağış azlığı nedeniyle yaşanan kuraklığın bu yıl da sürmesi, çiftçileri endişelendiriyor. İki hafta içinde yağmur yağmaması halinde hasadı kaybedeceklerini söyleyen Katalonya’nın dağ köylerinden L’Espunyola’daki köylüler bu nedenle yağmur duasına çıktı. Köyde yağmurla ilişkilendirilen ‘sellerin azizesi’ Torrentsé’e dua etmek için özel bir ayin ve geçit töreni düzenlendi.

Barselona’nın kuzeyinde yer alan ve başlıca geçim kaynağı tarım, çiftçilik ve  turizm olan 260 nüfuslu köyün sakinleri azizenin taş kilisede yerleşik heykelini törenle köy etrafında dolaştırdı. “İnançla istedik ve birçok insan gelip inançla dua etti” diyen Piskopos Francesco Conesa “Tanrı bize uygun olanı verecektir” sözleriyle köylülerin umutlarını dile getirdi.

Üç yıldır yağış yok

İspanya Meteoroloji Kurumu’na göre üç yıldır süregelen çok düşük yağış ve yüksek sıcaklıklar ülkeyi kuraklığa soktu. Ülkenin en kurak altıncı yılı ve kayıtların tutulmaya başlandığı 1961’den bu yana en sıcak yılı ise 2022’de yaşandı.

Katalonya, kuraklıktan en kötü etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. MADRİD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.