Katilin suç ortağı olmayın 

Yurt Dışı Haberleri —

Stockholm/Kürtler

Stockholm/Kürtler

  • Kürtler ile İsveçliler, NATO’ya girebilmek için Erdoğan’a boyun eğen Sosyal Demokrat Parti hükümetine karşı sokağa çıkarak, “Katilin suç ortağı olmayın” çağrısı yaptı.

Başkent Stockholm’de Cumartesi günü yapılan hükümet karşıtı yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan”,  “İsveç katilin suç ortağı olma” ve “Kürtlerin düşmanı olma” sloganları atıldı. Eylem sırasında ayrıca PKK’nin Avrupa Birliği’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için imza da toplandı.

Yaptığınız dostça değil 

Eylemde bir konuşma yapan NÇDK-İsveç Eşbaşkanı Hemid Amed, kendi çıkarları için Kürtler üzerinden pazarlık yapan İsveç’in Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin geçmişte bir konuşmasında söylediği “Kürtler dağlardan başka dostlarının olmadığını söylüyor ama biz de Kürtlerin dostuyuz” sözlerini hatırlatarak “Ama yaptığınız dostça değil. Kürtler canları pahasına DAİŞ’i yendiler. Türkiye ise DAİŞ’e yardım etti. (Türkiye’ye) daha sert bir tutum almanız gerekirdi” dedi.

Kirli pazarlıklara son verin 

Kürdistan Ulusal Kongresi Eşbaşkanı Ahmed Karamus ise İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Dışişleri Bakanı Linde’ye seslenerek “Türkiye gibi insan hakları ile hiçbir ilgisi kalmayan kan emici bir devletle nasıl olur da Kürtler üzerinden pazarlık yapılır? Hiç kimse Türkiye’nin talepleri doğrultusunda Kürtleri terörist olarak yaftalayamaz” uyarısında bulundu.

Anlaşma büyük bir utanç 

Bağımsız Milletvekili Aminah Kakabaveh de “İsveç’in Türkiye ile yaptığı müzakereler büyük bir utançtır. Kürtler bizi kendi pazarlıklarınıza alet etmeyin diyor. İsveç, Kürtlere verdiği sözlerin aksini yapıyor” dedi. 

Silah ambargosu kalkmamalı 

Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat ise hükümete şöyle seslendi: “Türkiye ile yaptığınız her pazarlık Kürtlere ölüm olarak dönüyor. Bu çok yanlış bir politika. Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırmamalıydınız.”

STOCKHOLM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.