Kayyum manzarayı sattı!

Toplum/Yaşam Haberleri —

 Fiskaya Şelalesi ve Seyir Terası'na girişler ücretli yapıldı.

Fiskaya Şelalesi ve Seyir Terası'na girişler ücretli yapıldı.

  • Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Fiskaya’daki Seyir Terası, ücretli hale getirildi. Buradan manzarayı seyretmek isteyenler 1 TL ödemek zorunda kalıyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Osman Baydemir'in belediye başkanı olduğu 2009 yılında hizmete açılan Fiskaya Şelalesi ve Seyir Terası'na girişler, belediyeye kayyum atanması sonrası ücretli hale getirildi. Kent halkının hafızasında önemli bir yere sahip Fiskaya Şelalesi'nin yer aldığı seyir terası, başlatılan yenileme ve restorasyon çalışmaları kapsamında bir süredir yurttaşların girişine kapalıydı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında Fiskaya Şelalesi tekrardan akar hale getirilip, ışıklandırıldı. Yanı başındaki tahta teras ise yerinden kaldırılıp, 170 metrekare kompozit deck, 60 metrekare cam teras yerleştirildi. Yine "Roj Cafe" isimli işletme kaldırılıp, yerine Diyar'-ı Lezzet isimli yeni bir kafe yerleştirildi. 

Kayyum işletmeye çevrdi

İsmi 'Fiskaya Cam Teras' olarak değiştirilen alan, 27 Kasım'da kayyum Vali Münir Karaloğlu ile AKP Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker'in yer aldığı törenle yeniden açıldı. Fakat açılışı yapılan Cam Teras'a turnike yerleştirilip, girişlerden ücret alınmaya başlandı. Daha önce ücretsiz olmasına ve dileyen herkesin buradan Dicle Nehri'ni ve Hevsel Bahçeleri'ni seyredebiliyor olmasına rağmen kayyum yönetimi tarafından yenileme çalışması sonrası buraya girişler paralı hale getirilip, 1 TL ücret alınmaya başlandı. 

Yurttaşlar şimdilerde Cam Teras'ın yanı başına inşa edilen kafeden 1 TL karşılığında jeton alıp, turnikeden geçtikten sonra ancak manzarayı seyredebiliyor. Bir işletmeye çevrilen Seyir Terası'nın işletmesinin ise belediye şirketi olan Med A.Ş'ye verildiği öğrenildi. 

Artık parayla satıyorlar

 Seyir Terası'nın ücretli hale getirilmesi, manzarayı seyretmek için buraya gelen yurttaşların tepkisine neden oldu. Yurttaşlar, tepkilerini ise "Daha önce gelip oturup çay içtiğimiz yerleri şimdi ücretli hale getirmişler. Kendi malımızı bize parayla satıyorlar artık" diyerek gösterdi. 

Gerekçe: Yoğunluk

Seyir Terası'nın neden ücretli hale getirildiği sorusunu yönelttiğimiz Med A.Ş. yetkilileri ise en fazla 30 kişinin çıkabildiği Cam Teras'ta yoğunluk yaşanmaması gerekçesini sundu.

AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.