KCK bağımsız heyetleri çağırdı

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin kimyasal silah da dahil her türlü insanlık suçunu işlediğini belirterek, bağımsız heyetleri incelemeye yapmaya çağırdı. 

KCK açıklamasında, “Faşist AKP-MHP iktidarının ve yandaş işbirlikçilerinin panik ve öfkeyle kimyasal silah kullanımını reddetmeleri, gerçeği gizleme ve suçluluk psikolojisinin bir sonucudur” dedi.

Gerçeği gizleme

KCK açılamasında şu ifadeler yer aldı: “Faşist ordu yetkililerinin, envanterlerinde kimyasal silah olmadığını belirtmesi de gerçeği gizleme maksadıyladır. Ne Kürt halkı ne de demokratik kurum ve çevreler buna inanır. Irak devletinin de envanterinde kimyasal silahlar yoktu ve ABD, Irak’ı işgal ettiğinde kimyasal silahlar bulamamıştır. Ama Saddam Hüseyin rejimi Halepçe’de kimyasal silah kullanmıştır. Dolayısıyla faşist ve işgalci ordu yetkililerinin bu beyanlarının hiçbir değeri yoktur. Kürt halkı, soykırımcı sömürgeci Türk devletinin tarihten günümüze kadar işlediği insanlık suçlarını çok iyi bilmektedir çünkü bu gerçeği yaşayarak öğrenmiştir. Soykırımcı sömürgeci Türk devleti ve işgalci ordusu Kürtlere karşı kimyasal silahları ilk defa kullanmıyor.”

80 gerilla katledildi

KCK, son bir yıllık savaş sürecinde 80’in üzerinde gerillanın kimyasal silahlar ile katledildiğine dikkat çekti.

Uluslararası kurumların Türk devletinin savaş suçlarına tutum alması çağrısında bulunan KCK, “Kimyasal silahların kullanımı konusunda OPCW sorumlu olmasına rağmen, bugüne kadar bırakalım tutum almayı, başvuruları bile kabul etmemiştir. Öte yandan başta yasaklı silahlar olmak üzere Kürt soykırımında kullanılan silah ve teknikler, önemli oranda ABD, Avrupa ve NATO güçleri tarafından Türk güçlerine verilmektedir. Uluslararası güçlerin bu tutum ve yaklaşımı, ne Kürt halkı ne de insanlık tarafından kabul edilebilir. Bu tutumdan vazgeçilmeli ve faşist AKP-MHP’nin Kürt düşmanlığı sonucu işlediği insanlık suçlarına ortak olunmamalıdır. Başta OPCW ve BM olmak üzere ABD, Avrupa devletleri ve ilgili olan tüm güçler, Türk devletinin bu savaş suçlarına karşı tutum almaları gerekmektedir. Aksi halde bugün halkımız nezdinde yarın da tarih karşısında suçlu olacaklardır. Gerçeğin anlaşılması için bağımsız heyetlerin savaş alanlarına gitmesi ve inceleme yapmaları gerekmektedir. Biz, hem resmi hem de demokratik sivil kurumlara böyle bir çağrı yapıyoruz. Heyetlerin savaş alanlarına gidişi ve inceleme yapması konusunda gereken her türlü desteği vermeye ve kolaylık sağlamaya hazırız.’’  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.