KCK: Fail iktidardır

.

.

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Ankara Gar Katliamı’nın failinin AKP-MHP iktidarı olduğunu belirterek, DAİŞ'in sadece kullanıldığını söyledi. 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Ankara Gar Katliamı’nın 7. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye tarihinde gerçekleşen en büyük siyasi katliam olduğunu hatırlattı. Bu katliamın failinin ise faşist AKP-MHP ittifakı olduğunu belirten Eşbaşkanlık, eskiden Kürt soykırımını sürdüren güçlerce Hizbulkontra’nın kullanılması gibi AKP-MHP'nin de DAİŞ’i devreye koyduğunu vurguladı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerindeki başarının ardından Kürt ve demokrasi düşmanı soykırımcı, sömürgeci devletçi güçlerin, AKP-MHP ittifakını kurarak Türkiye’nin demokrasi temelinde yeniden inşasının önüne geçmek ve süreci tersine çevirmek için daha önce hazırlanan 'Çöktürme Eylem Planı'nı devreye koyduğunu anımsatan Eşbaşkanlık, "Saldırı, katliam ve komplolar bu planın gereği uygulanmıştır. Ankara Gar kavşağında yapılan katliam da AKP-MHP ittifakının Çöktürme Eylem Planı çerçevesinde gerçekleşen böyle bir katliamdır. Dolayısıyla bu katliam, Türkiye’nin demokratikleşmesine, halkların kardeşliğine ve ortak yaşam iradesine karşı yapılmıştır" dedi. 

AKP-MHP faşizminin tüm saldırılarına rağmen özgürlük umudu ve mücadelesinin daha da büyüyerek günümüzde Türkiye siyasetinin belirlenmesinde önemli güç konumuna geldiğine işaret eden Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: "Artık Kürt halkıyla Türkiye halklarının ve demokrasi güçlerinin kurduğu demokratik ittifak ve mücadele, Türkiye toplumu içerisine kök salmış ve kalıcılaşmıştır. Bugün AKP-MHP ittifakını yıkımın eşiğine getirmiştir. Çok açıktır ki bu direniş karşısında faşist AKP-MHP ittifakının çöktürme, tasfiye ve soykırım saldırıları sonuçsuz kalmış ve planları gerçekleşmemiştir."

Geniş bir demokratik ittifak potansiyeline sahip olan Emek ve Özgürlük İttifakı'nın, daha da geliştirilerek Türkiye’nin en güçlü toplumsal ve siyasal hareketi haline gelmesinin imkanlarına dikkat çeken Eşbaşkanlık, şunları kaydetti: "Bunun sağlanması için herkesin daha fazla çaba içerisinde olması gerekiyor. Tüm gücümüzle ve varlığımızla Türkiye halklarının, kadınların, gençlerin, emekçilerin, demokratik inanç geleneğine sahip olanların yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.