KDP hem kaçkın hem de pişkin

  •  KDP’nin, Kazımi güçlerinin Şengal’e saldırdığı bir dönemde yalan ve hakaret dolu bir açıklama yaparak, Êzîdîleri nasıl bırakıp kaçtığını perdelemeye, Êzîdîlerin askeri ve siyasi iradesini hiçleştirmeye çalışmasına, Şengal’in işgalini ve kurtarılmasını iyi bilen YNK’den sert yanıt geldi. 
  •  YNK Politbürosu, ‘12 bin pêşmerge ile Şengal’i savunacağız’ diyen KDP’nin, DAİŞ saldırdığı anda tek mermi sıkmadan çekildiğini; ‘Ne pahasına olursa olsun Şengal’i terketmeyeceğiz’ diyen KDP sorumlusunun herkesten önce kaçtığını hatırlattı. YNK, şunun altını çizdi: “Şengal’i DAİŞ çetesine teslim ettiniz.”

 

YNK Politbürosu 15. Ofisi yaptıkları açıklamada 12 bin peşmerge ile Şengal’i koruyacağız diyenler DAİŞ çeteleri Şengal’e saldırdıklarında, Şengal halkını DAİŞ çetelerine teslim edip kaçanlardır dedi.

KDP 17. Ofisi, önceki akşam yaptığı açıklamada KDP dışında hiçbir gücün Şengal’i savunamayacağını ileri sürmüş, kirli bir dille hakaretler savurmuştu. YNK, sert bir açıklamayla yanıt verdi. Rojnews’in çevirisiyle YNK 15. Ofisi tarafından yayınlanan açıklamada şunlar belirtildi: “Yaptığınız açıklamada DAİŞ çetesinin Şengal’e saldırdığı esnada kimlerin kan döktüğünü ve Şengal’i savunduğunu en iyi Şengal halkı biliyor, demişsiniz. Sizler ve Şengal Ofisi Sorumlunuz ‘bizler 12 bin pêşmerge ile Şengal’i savunacağız’ diyordunuz ama saldırının başladığı gece tek bir mermi dahi sıkmadan geri çekildiniz. Ofis sorumlunuz ‘ne pahasına olursa olsun Şengal’i terketmeyeceğiz’ diyordu fakat herkesten önce siz kaçtınız. Kaçarak sivil halkı DAİŞ çetesinin kollarına bıraktınız. Şengal halkı şahittir ki; sizler Şengal’i DAİŞ çetesine teslim ettiniz.”

YNK Politbürosu 15. Ofisi, Şengal’in DAİŞ çetesinin işgalinden kurtarılması sürecine ilişkin de şunları ifade etti: “Şengal’in kurtarılması sürecinden de bahsetmişsiniz. Doğrusu şudur; YNK birçok silah ve cephaneyi Rojava üzerinden Şengal’e geçirtti. Şimdiye kadar da YNK Şengal’e destek ve yardımlarını kesmiş değil. Şengal halkı ile omuz omuza Şengal’i özgürleştirme sürecine destek verdik. 111. Pêşmerge Komutanlığına bağlı pêşmergelerimiz bu süreçte şehit düştü.”

KDP’nin Irak seçimleri sürecinde Şengallî Êzîdîlere baskı uyguladığı hatırlatılan açıklamada, kendilerine oy vermedikleri taktirde Êzîdîleri bulundukları kamplardan çıkarmakla tehdit ettiği kaydedildi. 

Yalan ve hakaret dolu açıklama

KDP Şengal Teşkilatı, önceki gün yaptığı yazılı açıklama, KDP’nin resmi sitesinde yer aldı. Açıklama, DAİŞ saldırdığında Şengal’i bir tek KDP’nin savunduğuyla başladı, Şengal’in KDP tarafafından kurtarıldığı yalanıyla devam etti. Açıklamasının devamında yalanla yetinmeyen KDP, hakaretler sıraladı. Buna göre; Irak hükümeti, Şengal’in kaderini uyuşturucu kaçakçılarına ve işi sadece halkın geri dönmesini engellemek olan PKK ve yasal olmayan milislerine teslim etti. KDP güçlerinin o dönemde halkın talebi doğrultusunda Şengal’den çekildiği ileri sürülerek, KDP’ye bağlı Roj adı verilen çete ile diğer güçlerinin Êzîdîlere Pirde ve Sihela’daki hain saldırısı için “silahlı güçler ve milislerin burnunun sürtülmesi” olarak tanımlanan açıklamada, daha amansız bir mücadele verilebileceği tehdidi savruldu. YPŞ, YJŞ ve Êzîdxan Asayişi’nin isim verilmeden ‘yasa dışı’ olarak yaftalandığı ve Şengal’den çıkarılmasının salık verildiği açıklama, şu tehditle bitirildi: “KDP, Şengal halkının tehdit altında yaşamasına ve kaderleri ile oynanmasına artık seyirci kalmayacaktır.”  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.