Kerkük hazırlıkları var

 PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit

 PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit

  •  PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, Türk devletinin Musul-Kerkük planının varlığına dikkat çekti. Ümit, “Türkmenlerin varlığına dayanarak Kurdistan’ın tarihsel bir parçası olan Kerkük bile Türklerin vatanı ilan edilebilir. Bunun hazırlıkları yapılıyor” dedi.

 

Bedir Hareketi’nin bile Türklere ‘Çıkın buradan’ dediği bir dönemde KDP’nin utanç kaynağı haline geldiğini belirten PKK Merkez Komitesi Üyesi Helin Ümit, PKK zayıfladığı an KDP’nin de Başûr’un statüsünün de kalmayacağının altını çizdi. 

Medya Savunma Alanları’nda gerillaya karşı istediği sonucu alamayan Türk devleti, KDP’den sonra Irak’ı savaşa dahil etme arayışında. Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 22 Ağustos’ta Irak’ın başkenti Bağdat ve Federe Kurdistan’a ziyarette bulundu. Fidan, üç gün boyunca süren temaslarında, Irak’ın PKK’yi “terör örgütü” kabul etmesini istedi. İstediği sonucu alamayan Fidan, KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ile Federe Kurdistan Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakanı Mesrur Barzani ile yaptığı görüşmelerde saldırılarda iş birliğini sürdürme mesajı verdi. Medya Haber TV’nin ‘Özel Program’ında soruları yanıtlayan PKK Merkez Komitesi Üyesi Helin Ümit, Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Irak ve Federe Kürdistan’daki görüşmelerine dikkat çekti. Ümit, Türk devletinin Irak’tan sonuç alamayacağını söyledi. Irak’ın Saddam’ın yıkılışından sonra Kürt realitesini, varlığını, kimliğini tanıyan, ona federe yapı sağlayan bir devlet olduğunu hatırlatan Ümit, Türk devletinin arayışlarına zemin olmasının, kendi eliyle yeniden Kürt sorununu üretmek olacağını kaydetti. 

Fidan’ın KDP ile görüşmeleri konusunda ise bu kadar iyimser konuşmayan Ümit, “KDP giderek Kürtlük adına bir utanç kaynağı haline geliyor. Türk devleti, ‘ben Kürtleri çatıştırırsam artık PKK olmaz’ diyor, buna tav olmuş. Biz böyle süreçleri çok yaşadık. Şimdi daha güçlüyüz, daha yaygınız, daha fazla her alanda varız. Kimse böyle hayallere kapılmasın. İlkesel olarak Kürt ulusal birliğini savunuyoruz; Kürt halkının tarihsel gerçekliğinde böyle bir ihanetçi yapının ihanetini sürdürmemesini istiyoruz. Bu kadar basit yani. Bu Kürt toplumunu yaralayan bir şey. Bütün mesele budur” dedi.  

Musul-Kerkük planı

Ciddi bir Musul-Kerkük planının varlığına işaret eden Ümit, şöyle devam etti: “Türkmenleri örgütleyerek, Türkmenlerin varlığına dayanarak Kurdistan’ın tarihsel bir parçası olan Kerkük bile Türklerin vatanı ilan edilebilir. Bunun hazırlıkları yapılıyor. Böyle bir kapsamlı plan var. Esas mesele PKK değil, PKK zayıfladığı an KDP diye bir şey ortada kalmayacak. Başûr’un statüsü diye bir şey de kalmayacak. 

İhanetçiliğe dur denilmeli

Aydınların ve siyasetçilerin, gerçekten sağduyuyla, ulusal demokratik çıkarlarla hareket etmesi, KDP’nin ihanetçiliğine dur demesi, tepki göstermesi, fırsat vermemesi ve Türk işgalcilere karşı daha fazla ses çıkarması gerekir. Bedir Hareketi bile Türklere ‘Çıkın buradan’ dedi. Kürtler nasıl bunu söyleyemez? Ayıp değil mi?”   BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.