Kimyasal katliama tepki yağıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Den haag / Foto: AFP

Den haag / Foto: AFP

  • Türk devletinin son 6 ayda 44 gerillayı kimyasal silahlarla katletmesine yönelik başlayan tepkiler sürüyor. Marsilya, Stuttgart ve Freiburg kentlerinde kimyasal katliama dikkat çekmek için çadır eylemleri başlatıldı. 

Avrupa’da yaşayan Kürtler, Türk devletinin kimyasal saldırılarına eylem ve etkinliklerle dikkat çekmeye devam ediyor. Fransa’nın Marsilya ile Almanya’nın Stuttgart ve Freiburg kentlerinde çadır eylemleri başlatıldı. 

Marsilya’da Vieux Port meydanındaki 3 günlük çadır eyleminde kimyasalla şehit düşen gerillaların fotoğrafları ile “TC devleti kimyasal kullanıyor; sessiz mi kalacaksınız” yazılı pankart dikkat çekiyor. 

Stuttgart’ta Schlossplatz’taki (Kobanê meydanı) çadır eyleminde bildiri dağıtılarak kimyasal saldırılara ilişkin kamuoyu bilgilendirildi. Eylemde ayrıca PKK’nin ‘terör örgütü listesi’nden çıkarılması amacıyla imza da toplandı. 

Freiburg’un Alten Synanoge meydanında da iki günlük çadır eylemi dün başladı. Çadır eylemleri yarın (Cumartesi) yapılacak yürüyüşler ile son bulacak.

Caddeyi trafiğe kapattılar

Berlin’de Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyesi gençler merkezi bir caddeyi trafiğe kapatttı. “Erdoğan’ın Kurdistan’a zehirli gaz saldırısını durdurun” yazılı pankart açan gençler zehirli gaz saldırıları temsilen bırakılan sarı dumanlar arasında “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları attı. 

Hannover merkezi tren istasyonu önünde gerçekleştirilen eylemde de Türk devletinin kimyasal saldırılarıları protesto edildi, uluslararası kurumların sessizliği kınandı.HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.