Kızım kimsesiz değil!

Hanife Hamîdî

Hanife Hamîdî

  • DNA uyuşmasına rağmen 8 aydır cenazesi ‘kimsesizler mezarlığı‘nda bekletilen Latife Hamîdî’nin annesi Hanife Hamîdî, ”Kızım kimsesiz değil” dedi. 

Amed’in Lice ilçesi kırsalında 29 Nisan’da çıkan çatışmada YJA Star gerillaları Suna Taş, Latife Hamîdî, Aynur Ulugana ve Dîlan Silinsin şehit düştü. Üç YJA Star gerillasının cenazeleri farklı tarihlerde aileleri tarafından alınıp defnedilirken, Latife Hamîdî’nin cenazesi ‘kimsesizler mezarlığı‘na defnedildi. Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentine bağlı bir köyde 1989’da dünyaya gelen Hamîdî’nin ailesi, şehadet haberini alır almaz Türkiye’ye gelerek DNA örneği verdi. Yaklaşık dört ay sonra aileye DNA örneğinin uyuştuğu aktarıldı, ancak bu kez de ”eksik belgeler” gerekçesiyle cenaze teslim edilmedi. 

Latife Hamîdî

Urmiye’de yaşayan anne Hanife Hamîdî, 8 aydır kızının cenazesini verilmemesine tepki gösterdi. Cenazelerini alamayan bazı ailelerle kurduğu irtibat sonrası Türkiye’ye gelerek DNA örneği verdiğini aktaran anne Hamîdî, DNA örneği verdikten sonra kendilerine “Gidin, biz size bilgi veririz. DNA uyarsa size gelin ve cenazenizi alın deriz” denildiğini aktardı. Hamîdî, aylarca test sonuçlarını beklediklerine işaret ederek, cenazelerinin ‘kimsesizler mezarlı’ğına defnedilmesini kabul etmediğini vurguladı. 

Anne Hamîdî, şunları söyledi: ”Madem ‘kimsesizler mezarlığı‘na gömeceklerdi dört ay boyunca bize bu eziyeti neden çektirdiler? Şu zamana kadar da hala cevaplarını bekliyoruz. Kızımız kimsesiz değil. Dört parçada bir sürü kimsesi var. Biz onun cenazesini kimsesizler mezarlığından çıkarmak istiyoruz. Zaten öldürdünüz, daha ne istiyorsunuz? Kızımızın Amed’de, Qamişlo’da, Hewlêr’de ya da Urmiye’de gömülmüş olması bizim için önemli değil. Bu şehirlerin hepsi bizim evimizdir. Biz çizilen sınırları tanımıyoruz, ancak ben sadece bu baharda kızımın mezarına gitmek istiyorum.”  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.