Kongre öncesi konferans

Yeşil Sol Parti Konferansı

Yeşil Sol Parti Konferansı

  • Yeşil Sol Parti, büyük kongre öncesi “Rexistin Azadî ye/Değişim ile özgürlüğe” şiarıyla iki gün sürecek konferansına dün başladı. 

Yeşil Sol Parti, Ekim’deki kongre öncesinde yaz boyunca gerçekleştirdiği halk buluşmalarından aldığı öneri ve eleştiriler doğrultusunda gerçekleştirdiği kadın konferansının ardından,  belirleyici önem taşıyan taşıyan karma konferansına, dün Ankara’da başladı. Bugün de devam edecek karma konferansta yürütülecek tartışmaların ışığında tüzük değişikliğini içeren çeşitli karar önerileri hazırlanarak, Ekim’deki kongrenin onayına sunulacak. “Rexistin Azadî ye/Değişim ile özgürlüğe” şiarıyla Ankara Nazım Kültür Merkezi’ndeki konferansa hemen hemen tüm illerden delegeler katıldı. Konferansın açılış konuşmalarını Yeşil Sol Parti Eşsözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar yaptı.

Krizlerin sebebi savaş
Türkiye’nin ağır çoklu krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden İbrahim Akın, “Erdoğan’ın masayı devirmesiyle başlayan süreç, Türkiye’nin içinden çıkılmaz derin krizlerinin sebebidir. Bu krizin içerisinde Türkiye halkları debeleniyor, bedelini ödüyor” dedi. Öcalan’ın çözüm sürecinin bitmesinden bu yana tecrit altında olduğunu belirten Akın, “İnanılmaz bir kötülük ve suçlu iktidarı çerçevesinde bütün muhalefet yargılanıyor ve tecrit ediliyor. Bu tecrit politikası sadece cezaevlerinde değil, aynı zamanda hayatın her alnında uygulanıyor” diye konuştu. 

 

 

Devletin kendisidir
Anti demokratik, hukuksuz, insan haklarına ve evrensel normlara aykırı bir politika uygulandığını ifade eden Akın, şunları söyledi: “Mevcut dinci, milliyetçi, otoriter rejim, aynı zamanda devletin kendisi haline gelmiş durumda. Bu devletin karşısında muhalefet edecekseniz, bu topluma umut vereceksiniz, bu umudun yolu bir başka seçenek yaratmaktır. Bugün 3. Yol siyasetinin etkili bir şekilde örülmesi için mücadele ediyoruz. Başarılarımız olduğu kadar başarısızlıklarımız da var. Bunlarla yüzleşiyoruz. Tasfiye siyasetine karşı asla pes etmeyeceğiz.”

Ahlaksız bir kırım savaşı
Devlet şiddeti, hukuksuzluk ve yoksulluğa dikkat çeken Eşsözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar da iktidarın savaş ekonomisiyle ahlaksız bir kırım savaşını sürdürdüğünü söyledi. Partisini konferansa getiren süreçten de bahseden Uçar, “Seçim sonucu ciddi toplantılar yaptık. En cesur eleştirilerin olduğu toplantılar oldu” dedi. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak ve cezaevlerinde bulunan pek çok HDP’li siyasetçiden yeni döneme ilişkin öneriler aldıklarını belirten Uçar, “Demokratik siyaseti en önemli güç haline getirmek zorundayız. Devletin her yerden bize saldırdığı dönemde mücadelemizi büyütmek hepimizin görevi. Tarih bizi mücadeleye zaman ise başarıyı dört ile sahiplenmeye çağırıyor” şeklinde konuştu. ANKARA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.