Kürdistan’ın kilidini açamazlar

 Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan

 Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan

  •  Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Türk devletinin, Zap ve Avaşîn’i düşürürse Kürdistan’ı düşürebileceğini; Kürdistan’ın kilidini buradan açıp sonuç alacağını hesapladığını belirterek, sahadaki gerillala şöyle seslendi:
  •  Düşmanın bu hesabını kursağında bırakacağınıza inanıyoruz. Atalarımızın düşmanına, çok vahşi bir düşmana karşı kazanmak istiyoruz. Düşmanı ne küçük ne de büyük görüyoruz. Biliyoruz ki; yeni yöntemler, taktik derinlik, Apocu ruh, cesaret ve fedailikle başarabiliriz.” 

Bugün tüm Kürdistan yurtseverlerinin kalbinin Zap’ta attığını belirten Karayılan, Zap direnişinin, tüm Kürdistan halkının direnişi olduğunu söyledi. Karayılan, gerillalara, “Sadece siz orada değilsiniz, tüm halkımız sizinle birliktedir. Bu ceng öyle kolay da değil; derinlik, akıl, fedakarlık ve cesaret istiyor. Tüm bunlar sizde vardır. Kendinize inanmalısınız” diye seslendi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Zap ve Avaşîn’de savaşan gerillalara seslendi. Bazı bölümleri şöyle: “Bugün tüm Kürdistan yurtseverlerinin kalbi Zap’ta atıyor. Zap direnişi, tüm Kürdistan halkının direnişidir. Zap ve Avaşîn’in, Kürdistan coğrafyasında ve mücadele tarihimizdeki yerinin sıradan olmadığı biliniyor. Tarihi bir yerdir. Zap, her daim düşmanın yüreğinde bir yara, korkulan bir yer olmuştur. 5-6 yıldır Medya Savunma Alanları’na saldırılar geliştiriyor fakat Zap onların önünde engeldi. Bu yüzden etrafından dolaşmak istedi. Zap’ı düşürmeden hiçbir yerde sonuç alamayacakları kanaatine ulaştılar. Bu yüzden adını ‘Pençe-Kilit’ koydular. Eğer Zap ve Avaşîn’i düşürürlerse Kürdistan’ın her yerini düşürebileceklerini düşünüyorlar. Bu hesaptan yola çıkarak isim koymuşlar. Kürdistan’ın kilidini buradan açıp artık sonuç alacaklarını, Kürt halkının tüm kazanımlarını ortadan kaldıracaklarını sanıyorlar. Hesapları böyledir ama siz değerli yoldaşların, Zagros kahramanlarının, Zagros yiğitlerinin, düşmanın bu hesabını kursağında bırakacağına inanıyoruz. Gerekli tarihi cevap Apocu fedai ruhla verilecektir. Umudumuz ve inancımız budur. 

Nasıl saldırırsa saldırsın yenilecektir

Bir düzeye kadar alandaki hazırlıklarınızın olduğunu biliyoruz. Geçen yılın, yani 2021’in tecrübelerinden dersler çıkarırsanız hiçbir kuvvet, iradeniz karşısında varlık gösteremez. Özellikle de tim savaşı taktiklerinden, arazi timlerinin savaş yöntemlerinin geliştirilmesinden ve yine tünel savaşlarından. Geçen yıl tünel savaşlarında yeni yürüyen bir çocuk gibiydik fakat şimdi tecrübemiz, bilgimiz var ve bir derinlik kazanıldı. İşte tüm bunlar geçen yılın tecrübesinden açığa çıktı. İnanıyoruz ki; gerekli dersleri çıkarır faydalanırsanız düşman nasıl saldırırsa saldırsın yenilecektir.  

Düşmanın yenmenin savaşı

Biz atalarımızın düşmanına, çok vahşi bir düşmana karşı kazanmak istiyoruz. Düşmanımızı ne küçük ne de büyük görüyoruz. Biliyoruz ki; yol ve yöntemlerimizle, taktik derinlikle, Apocu ruhla, cesaret ve fedailikle başarabiliriz. Bu kolay değil, zahmetli yanları, zorlukları vardır. Görev başında olanlar tedbirli olmalıdır. Bu yıl daha fazla derinlikle, akılla, planla düşmanı yenmenin savaşını yürüteceğiz. Stratejimiz, düşmanı yenmek olmalıdır. İçinde hiç acelecilik olmamalıdır. Sabır, akıl, cesaret ve iradeyle bu düşmanı yenebiliriz. 

Tüm halkımız sizinle

Bugün orada bir tarih yaratıyorsunuz. Sadece siz orada değilsiniz, tüm halkımız sizinle birliktedir. Halkımızın yüreği orada atıyor. Bu ceng öyle kolay da değil; derinlik, akıl, fedakarlık ve cesaret istiyor. Tüm bunlar sizde vardır. Kendinize inanmalısınız. Apocu ruhla daha büyük başarılar kazanacak ve Geliyê Zap’ta yeni bir tarih yazacaksınız. Bu inanç ve bu umutla, hepiniz için can-ı gönülden başarılar diliyorum.”  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.