Kürt kadınlarından DAİŞ’in intikamı alınıyor

Kadın Haberleri —

Zozan Mistefa ve Emine Mele Hesen

Zozan Mistefa ve Emine Mele Hesen

  • Kongreya Star Dış İlişkiler Komitesi üyesi Zozan Mistefa ve Efrîn Kadın Komitesi Üyesi Emîne Mele Hesen, DAİŞ’i yok eden kadınlara Türk devletinin saldırmasına, hiçbir uluslararası kuruluşun ses çıkarmadığını belirterek, DAİŞ’in intikamının alındığını kaydetti.

LEYLA LORÎN / NÛJINHA

İşgal edilen Efrîn’de, Türk devletinin kadına yönelik suçları da artıyor. Efrîn Kadın Bürosu, geçtiğimiz günlerde Türk devletinin kadınlara yönelik saldırılarının bilançosunu açıklamıştı. Bilançoya göre Türk devleti ve çeteleri Efrîn’de 84 kadını katletti. Binlerce kadın kaçırıldı. 6 kadın ise yaşamına son verdi.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’ne göre ağustos, eylül ve ekim aylarında 301 kişi Efrîn’de kaçırıldı. Bunların 25’i kadındı ve bu kadınlardan 5’i öldürüldü.

Konuya ilişkin Kongreya Star Dış İlişkiler Komitesi üyesi Zozan Mistefa ve Efrîn Kadın Komitesi Üyesi Emîne Mele Hesen değerlendirmelerde bulundu. 

Suçların tespiti için heyet gönderilmeli

Türk devletinin Efrîn’de kadınlara yönelik işlediği suçların ciddi boyutlarda olduğunu belirten Zozan Mistefa, Türk devletinin çok açıktan suç işlediğini söyledi. Mistefa, “Dünya bu suçlara sessiz kalarak Türk devletine cesaret veriyor” dedi.

Türk devletinin işlediği suçlarının yerinde tespiti için İnsan Hakları örgütlerinden oluşan bir heyetin Efrîn’e gitmesi gerektiğini söyleyen Mistefa, kaçırılan kadınların akıl almaz işkencelerden geçirildiğini dile getirdi. 

Uluslararası kuruluşlar sessiz

Emîne Mele Hesen ise yaptığı değerlendirmede DAİŞ’a karşı direnişte kadınların gösterdiği kahramanlığı hatırlattı. DAİŞ’in başkenti Reqa’ya giren kadınların, DAİŞ’in hilafetine son verdiğini belirten Hesen, Türk devletinin kadınlardan DAİŞ’in intikamını aldığını söyledi. Hesen, DAİŞ’i yok eden kadınlara Türk devletinin saldırmasına, hiçbir uluslararası kuruluşun ses çıkarmadığını da dile getirerek, Efrîn’de yüzlerce Kürt kadının zindanlarda çetelerce tecavüze uğradığını dile getirdi. Hesen, Kürt kadınlarına yönelik işlenen suçlara sesiz kalınmamasını isteyerek, uluslararası insan hakları kuruluşlarını göreve çağırdı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.