Kürt ressamlar Toronto’da

Kültür/Sanat Haberleri —

Kürt ressamlar Serpil Odabaşı ve Kerim Bozan

Kürt ressamlar Serpil Odabaşı ve Kerim Bozan

  • Kürt ressamlar Serpil Odabaşı ve Kerim Bozan’ın sergileri Toronto’da açıldı. Artists And Artisans Development and Network’un (AADN) organize ettiği “6. Inclusive Arts Festival” adlı sanat festivali kapsamında açılan sergiler 30 Ekim’e kadar gezilebilecek. 

Kürt ressamlar Serpil Odabaşı ve Kerim Bozan’ın sergileri Toronto’da açıldı. Artists And Artisans Development and Network’un (AADN) organize ettiği “6. Inclusive Arts Festival” adlı sanat festivali kapsamında açılan sergiler 30 Ekim’e kadar gezilebilecek. 

Göçmen sanatçıları desteklemek ve onlara üretim olanakları yaratmak amacıyla kurulmuş kar amacı gütmeyen bir vakıf olan AADN’nin organize ettiği festivalde bu sene çeşitli sebeplerden ötürü dünyanın farklı ülkelerinden Kanada’ya giden, farklı sanat dallarından 40 sanatçı yer alıyor. Festival kapsamında resim sergileri, konserler ve dans performansları gösterilecek. 

Sadece benim sesim değil

Ressam Serpil Odabaşı sergi ve Kanada’da oluşu üzerine  “Sanatın hayata tesir etmesi, insanların kalbine dokunması oldukça kıymetli bir şeydir. Sanatınız kamusal bir tartışmayı ateşlediğinde ya da eserlerinizin hitap ettiği insanlar sanatınızla bir bağ kurduğunda siz bir sanatçı olarak güçlenirsiniz. Türkiye’de yıllarca politik sanat yaptım, birçok sergi açtım. Birçok projede sanatçı ve aktivistlerle ortaklaştım. Bir sanatçı olarak yaptığım işin sadece benim sesim olmadığını görebiliyor, bu bilinçle sürekli aktif olmaya çalışıyordum” diyerek, bunun bedelinin de Kanada’ya gelmeye mecbur bırakılarak ödetildiğini söyledi. TORONTO

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.