Kürt takımlarından net galibiyet

Toplum/Yaşam Haberleri —

Almanya’da FC Roj rakibini 5-3 yendi

Almanya’da FC Roj rakibini 5-3 yendi

  • Almanya’da FC Roj rakibini 5-3 yendi. Rakibini gol yağmuruna tutan FC Ferad karşılaşmadan 6-1 ile ayrılırken, FC Jiyan Kürdistan ise 6-0 net bir skor elde etti. Dalkurd FF ise deplasmanda rakibini 2-1 yendi. 

 

AZAD AGİR/FRANKFURT

Almanya’da FC Roj rakibini 5-3 yendi. Rakibini gol yağmuruna tutan FC Ferad karşılaşmadan 6-1 ile ayrılırken, Fc Jiyan Kürdistan ise 6-0 net bir skor elde etti. Dalkurd FF ise deplasmanda rakibini 2-1 yendi. 
Bu hafta Avrupa’da amatör liglerde mücadele eden Kürt takımları yaptıkları maçlarda önemli başarılara imza attı. İsveç’te Newroz FC ile Uppsala Kurd derbisi yaşandı. Maçın galibi 4-0’lık skorla Newroz FC oldu.

Dalkurd iki golle galip
İsveç Division 1’inci liginde bulunan Dalkurd FF ise deplasmanda Tâby FK takımına konuk oldu ve maç 60’ıncı dakikasında Koen Kostons ve 90+1’inci dakikada Dillan İsmail’in golleriyle sahadan 1-2 galip ayrılmayı başardı.

FC Ferad’dan gol yağmuru
İsviçre’nin Basel kentinde 4’üncü lig 2’nci grupta bulunan FC Ferad rakibi SC Basel Nord’u adeta gol yağmuruna tuttu. 6-1 gibi net bir skor elde etiği maçın gollerini Eren İscan, Taylan Arslan, Özgür Aslan, Fırat Özdengiz, Deniz Kecici ve Baran Yıldız attı. 15 puanla 5’inci sırada bulunan FC Ferad, haftaya sahasında FC Polizei Basel takımıyla karşılaşacak.

Finnkurd sezonu beraberlikle kapadı
Finlandiya’nın Helsinki şehrinde bulunan ve aldığı son mağlubiyetle grup liderliği şansını kaybeden Finnkurd, play off son maçında sahasında MPS Atletico Malmi takımıyla karşılaştı ve maç 3-3 berabere kaldı. Finnkurd adına golleri 3.,6., ve 87. dakikada Emmanuel Sarpong (3) kaydetti.

FC Jiyan Kürdistan’dan net galibiyet
FC Jiyan Kürdistan, bu hafta sahasında F. Boucle De Seine takımını konuk etti ve maçtan 6-0 gibi net bir skor elde etmeyi başardı. FC Jiyan Kürdistan adına golleri Fode (3), Nadir (2) ve Sebastian kaydetti. FC Jiyan Kürdistan gelecek haftayı maç yapmadan geçirecek, bir sonraki hafta ise deplasmanda A Malunay takımına konuk olacak. 

FC Roj 3 puan kazandı
Almanya’nın Dortmund şehrinde Bezirkliga’daki FC Roj grubunda karşılaştığı, TuS Stockum’u 5-3 yenerek şampiyonluk yarışında 3 puan kazandı. Karşılıklı atılan gollerden sonra üstünlüğü ele geçiren FC Roj; Ramsey, İssak ve maçın yıldızı Yassin Azzau attığı üç golle maçı kazandı. Maçtan sonra açıklama yapan menajer Serhat Midyat “Bu sene halkımıza şampiyonluk yaşatmak istiyoruz” dedi.

Almanya’da bulunan diğer Kürt takımlarının maç sonuçları ise şöyle:
Eintr. Wald-Michelbach 2 - 2 SC 1960 Hanau 
FC Türkiye I 11 - 0 Dersimspor I
TuS Stockum 3 - 5 FC Roj
ASV Hamburg 1. 3 - 0 FC Bingöl 12 1.
SV Newroz Hildesheim 1 - 2 VfR Germ. Ochtersum
TSG Leihgestern 3 - 1 Kurdischer FC Gl
Germ Ober Roden 2 - 0 SV Dersim Rüsselsheim 
Kandil Saarbrücken 2 - 0 SV Rockershausen
Med SV 4 - 0 İnter Türkspor Kiel III
FC Serkeftin 92 ve Munzur OF takımları haftayı maç yapmadan geçirdiler.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.