Kürt yazılımcılar Amerika’da bilişim okulu açtı

Toplum/Yaşam Haberleri —

RENAS TECH

RENAS TECH

  • Amerika’da yaşayan Kürt yazılım mühendisleri iki yıldır üzerinde çalıştıkları projeyi hayata geçirerek bir bilişim okulu açtı.

Amerika’da yaşayan Kürt yazılım mühendisleri iki yıldır üzerinde çalıştıkları projeyi hayata geçirerek bir bilişim okulu açtı.

Yirmi Kürt yazılım mühendisi tarafından açılan Renas Tech Bilişim Teknolojileri Okulu (Renas Tech İnformation Technology School) Amerika'da yaşayan Kürtlere eğitim verecek.

2 Şubat’ta Virginia eyaletinde açılan okulda, pandemi kısıtlamalarından dolayı dersler şu anda uzaktan eğitim sistemiyle veriliyor.

Renas Tech, dunyanın en çok rağbet gören yazılım dillerinden JAVA, Python ve JavaScripts’a odaklanmanın yanında website tasarım ve yazılım, mobil uygulama geliştirme, program ve otomasyon test alanlarına yönelik eğitim de sunuyor.

Okulun kurucu kadrosu arasında yer alan yazılım mühendisi Muhammed Erim, beş yıl önce Ağrı'dan Amerika'nın New York eyaletine eğitim amaçlı göç etmiş  biri.

Bianet’ten Derya Boğaakça’nın haberine göre Renas Tech’ı yirmi  kişilik bir arkadaş grubu ile  beraber, ortak bir emek ve çaba ile kurduklarını belirten Erim, “Bizim hedefimiz  bu anlamda buraya gelmiş ya da gelmek zorunda bırakılmış Kürtlerin daha güzel bir iş alanında ve geleceğe dönük bir sektörde tecrübe kazanarak kendilerine ve ait oldukları çevreye daha fazla destek olmalarını saglamak. İşte,  RenasTech bu ihtiyaca cevap vermek ve bir çıkmazı ortadan kaldırmak icin ortaya çıktı’’ dedi.

 

Okul yoğun ilgi gördü

Renas Tech herhangi bir sivil toplum örgütü ya da siyasi parti desteğini almadan tamamen Amerika’da yaşayan Kürtlerin bir araya gelerek kendi öz imkanları ile kurmuş oldukları bir okul. Okul maddi imkanları olmayan kadınlara, göçmenlere ve sığınmacılara burs ve ödeme kolaylıkları sağlıyor.

Okul kurucuları “Rênas” ismini  kendi projelerine benzer anlam taşıdığını düşünerek bu ismi veriyorlar. Yoğun ilgi ve katılım gören Renas Tech, şimdilik otuz beş kişilik sınıf mevcudiyetiyle yoğunlaştırılmış eğitim programına başladı. HABER MERKEZİ

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.