Marya Sami davasının ilk duruşması görüldü

Kadın Haberleri —

Maria Sami

Maria Sami

  • Erkek kardeşi ve amacısı tarafından katledilen Marya Sami davasının ilk duruşması Başûrê Kurdistan’ın Hewler kentinde görüldü. Dava sonrası Sami’nin annesi ve avukatı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada mahkemenin daha incelikli bir araştırma yapması gerektiğini dikkat çekildi. 

Katledilen kadın aktivist Marya Sami’nin ilk duruşması Hewler’de görüldü. 14 Eyül’de görülen davanın ilk duruşması sonrası Sami’nin annesi ve avukatı açıklama yaptı.

‘Akrabalarım beni tehdit ediyor’

Basın açıklamasında ilk açıklamayı yapan Marya Sami’nin annesi Gerdun Muhammed şunları kaydetti: “Bazı gerekli belgelere ulaşılması gerekiyor. Mahkemenin bu belgeleri araştırması gerekiyor. Oğlum ve kızımın ilişkisi iyiydi. Oğlum hiçbir zaman silah kullanmamıştır. Ancak birileri oğlumun eline Marya’yı öldürmesi için silah verdi. Akrabalarımız beni tehdit ediyor. Benim kızıma iyi bir anne olmadığımı söylüyorlar. Amcası, defalarca Marya’ya şiddet uyguladı.”

Dosyaya müdahale şüphesi 

Katledilen Marya Sami’nin aile avukatı Herêm Refhet ise yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bizler mahkemeden daha incelikli bir soruşturmanın yapılmasını talep ettik. Ancak mahkeme gerekli incelemeleri gündemine almadan duruşmayı önümüzdeki salı gününe erteledi. Bizim dosyaya müdahale edilmesine yönelik şüphelerimiz var. Araştırmalarda eksiklikler var. Mahkemede hiçbir kadın hakları kurumu yoktu.”

Ne olmuştu?

Kadın aktivist Marya Sami, 6 Mart’ta Başûrê Kurdistan’ın Hewlêr kentinde amcası ve erkek kardeşi tarafından kaçırıldı ve ardından 100 Metre Caddesi üzerinden katledilmiş halde bulundu. 9 Mart’ta Marya Sami’nin katili olan erkek kardeşi gözaltına alınarak tutuklandı. Davanın ilk duruşması ise dün Hewlêr’de görüldü. Marya’nın avukatı dosyaya müdahale edilmesinden ve üstünün örtülmesinden korkuyor.

HEWLER

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.