Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî’den ‘Rû bi Rû’

Kültür/Sanat Haberleri —

Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî / ‘Rû bi Rû’ albümü

Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî / ‘Rû bi Rû’ albümü

  • Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî 20 yıllık müzik yolculuklarını bir albümle kutluyor. Sanatçıların "Rû bi Rû" (Yüz yüze) isimli yeni albümü yarın dinleyiciyle buluşacak. Frankfurt Newroz’una da katılacak sanatçılar albümü sevenleri için imzalayacak.

ERKAN GÜLBAHÇE

Kişisel müzik serüvenlerinin yanı sıra yirmi yıldır ortak çalışmalara da imza atan ve aynı sahneyi paylaşan Mikaîl Aslan ve Cemil Qoçgîrî üç yılda tamamladıkları "Rû bi Rû" adlı albümleri ile dinleyici karşısına çıkıyor. Sanatçılar, gelenek ile yenilik arasında bir arayışa odaklanan albümleri için "Dostun bahçesinde, gülün gül ile tartıldığı terazide 'Rû bi Rû' (Cemâl Cemâle) durduk. Üç yılda tamamladığımız bu albümü, yirmi yıllık dostluğumuza adıyoruz” diyor.

Kürtçe, Türkçe, Ermenice

Kalan Müzik etiketini taşıyan albüm Kurmancî, Kirmanckî, Türkçe, Ermeneci parçalar ile iki enstrümantal eser yer alıyor.  Albümde Doğan Munzuroğlu, Cemal Taş, Cengiz Aslan, Selîm Temo, Ayşe Şavaqî, Ibrahîmê Xaşxaşe ve Orhan Güldağ gibi şairlerin şiirlerinden bestelenen parçalara yer verilmiş. “Sasun” adlı Ermeni halk şarkısının yanısıra albümde Neşet Ertaş'ın Mahzunî Şerif'e yazdığı "Neşet’ten Mahzunî’ye” adlı şiirden yapılan beste de dikkat çekiyor. Müziği Mikaîl Aslan’a ait olan beste, 2021 yılında hayatını kaybeden Hasan Saltık’a ithaf edilmiş.

Newroz’da ulaşabilirsiniz

"Rû bi Rû"nun tanıtım konseri 26 Mart Pazar günü, Almanya’nın Rüsselsheim şehrinde Thetater Rüsselsheim’de gerçekleşecek. Sanatçılar Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî 25 Mart Cumartesi Frankfurt’ta gerçekleşecek Newroz etkinliğine de katılarak yeni albümlerini imzalayacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.