Mücadelenin çıtası yükseldi

Kadın Haberleri —

KJK

KJK

  • Kadınların 8 Mart’taki görkemli direnişini selamlayan KJK Koordinasyonu, ortaya çıkan mücadele duruşunun yüzyılın kaderini tayin edecek nitelikte olduğunu kaydederek mücadelenin çıtasının yükseldiğini belirtti.

KJK Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açığa çıkan kadın direnişini selamlayan yazılı bir açıklama yaptı.

“Direnişteki ısrarlarıyla mücadele azmini toplumsallaştıran, renkleriyle tekçiliğe yer bırakmayan görkemli kadın kalkışmasına selam olsun” diyen KJK Koordinasyonu, 8 Mart’ta açığa çıkan Kürt kadınların mücadele duruşunun Newroz ile  toplumsallaşarak zirveleşeceğini söyledi. 

Kadınların 8 Mart direnişinin herkese umut ve cesaret verdiğini belirten KJK Koordinasyonu Kürdistan’da ve Türkiye isyana duran kadınları selamladı.

KJK Koordinasyonu açıklamasında şöyle dedi: Kürdistan, Ortadoğu, Ukrayna ve dünyanın birçok yerinde erkek devlet şiddetinin tüm hızıyla can almaya devam ettiği bir süreçte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’n‘de açığa çıkan kadının mücadele duruşu yüzyılın kaderini tayin edecek niteliktedir. Egemen erkek sistemini sorgulayan, mahkum eden ve ‘kadınlar öncülüğünde başka bir dünyanın mümkün olduğunu’ göstererek dünyanın her yerinde ayaklanan kadınlar geleceğin politik vizyonunu da belirlemiştir.

Kürt kadınlar başta olmak üzere, Ortadoğu ve dünya halklarından kadınların tek ses olup erkek devlet politikalarına meydan okuması, kadın öncülüğünüzde yeni bir çağın başlangıcıdır. Dünya Kadınlar Günü’nde yükselen mücadele ve büyüyen özgürlük tutkusu, aynı zamanda önümüzdeki sürecin mücadele hattını da belirlemiştir.

Mücadele çıtasının yükseldiğini dile getiren KJK Koordinasyonu, “Kadınların özgürlükteki ısrarı ve tavrı başta bizler olmak üzere tüm kadın hareketlerine daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilinciyle toplumsal düzey kazanan kadın mücadelesine büyük bir iddia ve kararlılıkla her düzeyde mücadeleyi yükselterek öncülük edeceğimize dair bir kez daha sözümüzü yineliyoruz” diyerek kadınlar aynı direniş ruhuyla Newroz’a çağırdı.

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.