‘Nûjiyan’ gösterime girdi

Kadın Haberleri —

.

.

  • KDP tarafından Şengal’de katledilen gazeteci Nujiyan Erhan’ın mücadelesi belgesel filme çekildi. Yönetmenliğini Jinda Asmin yaptığı ’Nujiyan’ adlı belgesel film, Şengal’de gösterime giriyor.

Şengal’de 3 Mart 2017’de KDP güçleri tarafından şehit edilen gazeteci Nûjiyan Erhan’ın (Tuba Akyılmaz) yaşam mücadelesini konu alan bir belgesel film çekildi. 

Yönetmenliğini Jinda Asmin’in yaptığı “Nûjiyan” adlı belgesel film, Şengal Demokratik Özerk Meclisi ve TAJÊ ev sahipliğinde gösterime girecek. İlk gösterisi 28 Mayıs’ta saat 16.00’da Xanesor Halk Meclisi’nde yapılacak olan belgesel filmin ikinci gösterimi ise 29 Mayıs’ta saat 16.00’da ise Şengal Halk Meclisi’nde yapılacak.

 

.
Edul Şemo

Edul Şemo: Nûjiyan’ı unutmayacağız

Şengal’de Êzîdîlere yönelik soykırım saldırılarını dünyaya duyuran gazetecilerden biri olan Nûjiyan Erhan’ın yaşamını konulan belgesel filmin çalışmaları Şengal’in ilçe, belde ve köylerinde yapıldı. 

Nûjiyan Erhan’ı anlatan TAJÊ üyesi Edul Şemo, “Dünyanın gözleri önünde başımıza ferman geldi, katliamdan geçirildik. Şehit Nûjiyan, Şengal yolunu seçti ve dağlarda mahsur kalan halkımızın acılarına şahit oldu. Kamerasıyla yaşananlara an be an tanıklık etti. Susuz ve yiyeceksiz bırakılan kadınların, çocukların, yaşlıların yaşadıklarını dünyaya duyurdu.

Xanesor’da KDP güçlerinin saldırısında Nûjiyan Erhan şehit düştü. Êzîdî anneler, kadınlar olarak onun mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacağız ve unutmayacağız” dedi.

Emşê Şengali

‘Nûjiyan toplumumuz için çok çalıştı’

Belgesel için birçok noktaya pankart asan Emşê Şengali ise, “Şehit Nûjiyan toplumumuz için çok çalıştı, bu yüzden onun için çekilen belgesel izlemeye değerdir” diyerek halkı belgeseli izlemeye çağırdı.

ROJNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.