Öfkeliyiz, yastayız, isyandayız

Kadın Haberleri —

Feminist Gece Yürüyüşü / ANKARA

Feminist Gece Yürüyüşü / ANKARA

  • Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye’nin üç büyük kentinde alanlara çıkan kadınlar, AKP-MHP faşist iktidarını istifaya çağırdı. “Afet değil cinayet, devlet hesap verecek” diyen kadınlar, ‘Jin jiyan azadî’ sloganıyla isyanını haykırdı.

Türkiye’nin üç büyük kentinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü dolayısıyla ‘İsyanımız yasımızı aşıyor, kadın dayanışması yaşatıyor’ şiarıyla Feminist Gece Yürüyüşü düzenleyen kadınlar devletten hesap istedi.

Tüm engellemelere rağmen İstanbul, Ankara ve İzmir’de barikatları aşan binlerce kadın Feminist Gece Yürüyüşü’nde, AKP-MHP faşist iktidarını istifaya çağırdı.

 

İSTANBUL

 

İSTANBUL

21’inci Feminist Gece Yürüyüşü Platformu içerisinde bulunan onlarca kadın kurumu, Beyoğlu’nda bulunan Taksim’de düzenlemek istediği Feminist Gece Yürüyüşü için Cihangir ve Karaköy noktalarında bir araya geldi. Buralarda yürüyüşe geçen kadınlar taleplerini sloganlarla haykırdı. “Öfkeliyiz, yastayız, patriyarkal kapitalist yıkıma karşı feminist isyandayız” pankartı açarak sık sık “Hükümet istifa”, “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Jin jîyan azadî” sloganları atan kadınlar, katledilen kadınları unutmadı. Devletin cezasızlık politikasını katledilen kadınların isimlerini okuyarak anlatan kadınlar öz savunmanın önemine dikkat çekti.

 

ANKARA

 

ANKARA

Ankara Kadın Platformu ve Feminist Gece Yürüyüşü Örgütlenmesi öncülüğünde binlerce kadın “Feminist Gece Yürüyüşü” için Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketine dikkat çeken kadınlar, “Afet değil cinayet, devlet hesap verecek”, “Rantçı devlet, yıkacağız elbet”, “Hükümet istifa”, “Kadınlar savaş istemiyor” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atarken, “Dem dema jin, jiyan azadî ye” ve “Rozalardan Nagihanlara alanlardayız” dövizleri taşındı.

Polis burada da barikat koyarak kadınları engellemeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Barikatları aşan kadınlar yürüyüşlerini sloganlar eşliğinde gerçekleştirdi.

 

İZMİR

 

İZMİR

Depremin yarattığı yıkım, kadın cinayetlerindeki cezasızlık, kadın isyanı ve mücadelesinin ön plana çıktığı İzmir'deki 8 Mart yürüyüşlerinde de binlerce kadın, "Hükümet istifa" çağırdı.

Bu yıl 6’ncısı yapılan İzmir Feminist Gece Yürüyüşü, eski Leman Kültür önünden başlayarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca sürdü. "Kader değil patriyalkal kapitalizm. Yaşasın feminist isyan" pankartı açılan yürüyüşte, "Devlet yoktu biz vardık", "Dem dema jin, jiyan, azadî ye", "Yasta değil isyandayız. Jin hesap dipirsin", "Biji tekosina jinan" ve "Özgürlük, eşitlik, kız kardeşlik" dövizlerinin yanı sıra katledilen Nagihan Akarsel ve Deniz Poyraz'ın fotoğrafları taşındı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.