Özgürlüğe tutkun bir komutan: Delal Amed

Kadın Haberleri —

Delal Amed (Hülya Eroğlu)

Delal Amed (Hülya Eroğlu)

  • O, büyük emek ve devrim değeriyle kendisini yaratmayı, zorluklar içinde bilenmeyi, kendisini bu temel de geliştirmeyi başaran bir kadındı.  Kürdistan Özgürlük Hareketin’de 27 yıllık bir  deneyime sahipti.

Türk ordusu 11 Kasım 2017 yılında  Botan’ın Besta alanına saldırısı düzenledi. Havadan ve karadan yapılan saldırılara Kürdistan özgürlük gerillaları büyük bir direnişle karşılık verdi. Saldırılarda YJA Star Merkez Karargah Komutanı ve HPG Komuta Konseyi üyesi Delal Amed (Hülya Eroğlu) ve 13 yoldaşı şehit düştü.

Yoldaşlarının, ’özgürlüğün tutkulu komutanı’ olarak tanımladığı  Delal Amed, Kürdistan Özgürlük Mücadelesine genç yaşta katıldı. Büyük bir inanç ve kararlılıkla yürüttüğü mücadelesinde, bilinci ve emeğiyle yükseldi. O, büyük emek ve devrim değeriyle kendisini yaratmayı, zorluklar içinde bilenmeyi, kendisini bu temel de geliştirmeyi başaran bir kadındı.  Kürdistan Özgürlük Hareketin’de 27 yıllık bir  deneyime sahipti.

Delal Amed yoldaşları arasında; eşitliğin, özgürlüğün, yurtseverliğin, ciddi olduğu kadar çocuksu ve saf gülüşleri ile doğallığın, sadeliğin, yapıcı ve pozitif bir duruşun temsili kabul ediliyordu. Delal Amed’in duruşu Kadın Özgürlük Hareketi içerisinde bir ölçüydü.

En zor dönemlerde, komutanlık sahasında, tüm gerilla ve parti yapısı içinde tartışılmaz bir söz söyleme gücünü, etkisini büyük bir emekle yaratmayı başaran bir kadındı. Yoldaşlarından Besê Erzincan, O’un için şöyle demişti: “Delal Amed arkadaşımız Kürdistan’da her zaman en sert mücadelelere tanık olan, Önderliğimizin eğitimini görmüş, her zaman gerillada en zor alanlarda en üst düzeylerde komutanlık yapmış, en son da en büyük mücadele sahası olan Botan’da büyük bir direniş, kararlılık duruşu içinde savaşa öncülük edip şehitler kervanına katıldı. Amed’in güzel yüzlü, yiğit, akıllı kızı sen her zaman bizimlesin ve bizimle olacaksın.” 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.