­PKK: Halkımızın mesajını aldık

  •  PKK Yürütme Komitesi: "Newroz’da halkımızın ve dostlarımızın bize verdiği mesajı da aldık ve anladık. Önümüzdeki süreçte öncülük görevlerimizi daha başarılı yürüteceğiz.”

Bu yılkı görkemli Newroz'la 'Gerillayı ezdik ve PKK’yi tasfiye ettik' diyenlere ağızlarının payının verildiğini, artık İmralı işkence ve tecrit sistemini daha fazla sürdürmelerinin mümkün olmadığını belirten PKK Yürütme Komitesi, 'Halk kırılmış, mücadeleyi kaldıramıyor' diyerek aslında kendi gerçeklerini gizlemeye çalışan oportünist, karamsar ve kötümserlere de gerekli yanıtın verildiğini belirtti. Yürütme Komitesi, şunun altını çizdi: “Bu Newroz, tam bir ‘Önderlik Newrozu’ olarak yaşandı.” 

Bir haftaya yayılan Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de 72 merkezin yanısıra Medya Savunma Alanları'ndan Şehbaya kadar tüm Kürt coğrafyasına yayılan ve Kürtlerin yaşadığı diğer ülkelerde de eşlik edilen Newroz kutlamasıyla ilgili PKK Yürütme Komitesi de yazılı bir açıklama yaptı. Komite tarafından dün yapılan açıklama şöyle: 

Önder Apo'yu milyonlarla buluşturdu

7'den 70'e tüm halkımız ve dostlarımız, yağmur-kar, çamur-soğuk demeden serhildana kalktı ve Önder Abdullah Öcalan etrafında kenetlendi. Botan’dan Serhat’a, Zagros’tan Dersim’e, Amed’den İstanbul’a, Adana’dan İzmir’e, Qamişlo’dan Reqa’ya, Kerkük’ten Kandil’e, Hewreman’dan Merîvan’a, Avrupa’dan Asya’ya ve Afrika’dan Amerika’ya kadar dört parça Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında on milyonlarca insan sokaklara akıp Newroz meydanlarını doldurdu ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü haykırdı. İmralı işkence ve tecrit sistemini paramparça ederek, Önder Apo’yu milyonlarla buluşturdu.

Halk tutumunu ve iradesini gösterdi

Meydanlara akarak Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü isteyen herkesi selamlıyoruz. Önder Apo ve PKK ile yaşanan 50. Newroz yılında yürütecekleri özgürlük ve demokrasi mücadelesinde üstün başarılar diliyoruz. Çok açık ki hiçbir şey kendiliğinden olmamaktadır. Her şey partimizin ve kahraman gerilla güçlerimizin yürüttüğü fedaice mücadele temelinde gerçekleşmektedir. Kadın ve gençler öncülüğünde on milyonlar halinde meydanları dolduran ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü haykıran halkımız ve dostlarımız, tutumunu ve iradesini ortaya koydu.

Hepsinin ağzının payı verildi

“Gerillayı ezdik ve PKK’yi tasfiye ettik” diyenlere ağızlarının payını verdi. Artık İmralı işkence ve tecrit sistemini daha fazla sürdürmeleri mümkün değildir. Yine “Halk kırılmış, mücadeleyi kaldıramıyor” diyerek aslında kendi gerçeklerini gizlemeye çalışan oportünistler, karamsar ve kötümserler de ağızlarının payını aldı. Artık halkımızın karşısına eskisi gibi çıkmaları ve kafa karışıklığı yaratarak ihaneti destekleyen propaganda yapmaları mümkün değil. 

Görevlerimizi yerine getireceğiz

Newroz’da halkımızın ve dostlarımızın bize verdiği mesajı da aldık ve anladık. Önümüzdeki süreçte öncülük görevlerimizi daha güçlü yerine getireceğiz; halkımızı eğitme, örgütleme sevk etmeyi daha başarılı yürüteceğiz.

Her gün Newroz, her yer direniş

Görkemli Newroz kutlamalarıyla 50. Önderlik ve Parti Yılı'na çok güçlü bir biçimde girildi. Bir bakıma 50. yılın zaferi daha şimdiden garantilendi. Bir avuç hain dışında on milyonlar halinde sokakları ve meydanları dolduran halkımız ve dostlarımız, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne ve özgür yaşama kilitlendiklerini ortaya koydu. Bundan sonra da her günü Newroz yapma, “Her gün Newroz, her yer direniş” diyerek mücadele edilmesi gerekir.

Önümüzdeki on yıllara yayılacak

Nasıl ki 8 Mart’ı Newroz’la birleştirdiyseler, Newroz’u da ‘Kahramanlık Günü’yle birleştirerek ve oradan da 4 Nisan’a, 1 Mayıs’a ve Şehitler Ayı'na kesintisiz ulaşarak, 50. Önderlik ve Parti Yılı’nı en güçlü mücadele ve en büyük zafer yılı haline getirilecek. Newroz’un etkisi bununla sınırlı da kalmayacak. 2022 kutlamaları, Newroz’u Kürdistan’ın dışına taşırarak tüm ezilenlerin birlik, direniş ve özgürlük bayramı haline getirdi. Bu nedenle etkisinin bir yılla sınırlı kalmayacağı, önümüzdeki on yıllara ve hatta yüzyıla yayılacağı kuşkusuzdur. Halkımızın özgürlük bilincinin ve direnişlerinin diğer ezilenlerle birleşeceği ve kardeşleşmeyi yaratacağı bir etkide bulunacaktır. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm işçi ve emekçiler bu mesajın gereğini pratikte yerine getirecektir.

Kahramanlık Haftası için çağrı

Başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşların, halkımızın ve dostlarımızın ‘Ulusal Kahramanlık Günü’nü kutluyor, Kahramanlık Haftası boyunca mevcut Newroz ruhunu ve direnişini geliştirerek sürdürmeye çağırıyoruz. Ölümsüz Komutanımız ve Ulusal Kahramanımız Mahsum Korkmaz'ı, şehadetinin 36. yıl dönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Amacını başarma ve anısını yaşatma sözümüzü burada bir kez daha yineliyoruz.

Tam bir 'Önderlik Newrozu' yaşandı

Bu Newroz, gerçek anlamda bir zafer Newroz’u oldu. Tam bir ‘Önderlik Newrozu’ olarak yaşandı. Halkımız ve dostlarımız, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğini açıkça ortaya koydu. Özellikle kadınlar ve gençler, bu amaca kilitlenmiş olduklarını açıkça gösterdi. Şimdi ‘Ulusal Kahramanlık Günü'müzü de geliştirecekleri tarihi direnişle bu temelde karşılayacak ve sonrasıyla birleştirecekler. 

Kızıldere şehitleri anıldı

Ayrıca 30 Mart, 1972 Kızıldere Katliamı’nın 50. yıl dönümüdür. Bu vesileyle Kızıldere şehitlerini, Türkiye Devrimi'nin önderlerinden Mahir Çayan ve arkadaşlarını 50. şehadet yıl dönümlerinde saygı ve minnetle anıyoruz. Anılarını 50 yıldır PKK direnişi temelinde yaşattık ve şimdi de HBDH direnişi temelinde yaşatıyoruz. Birleşik devrim mücadelemizin zaferi temelinde amaçlarını başarmayı hedefliyoruz.

Kahramanlık Günü'nü Newrozlaştırmaya

Yine 1 Nisan, PKK Yeniden İnşa Komitesi Üyesi Nûda Karker ile Merkez Komite Üyemiz Ferhat Dersim ve partimizin propaganda gücü Halil Dağ yoldaşların şehadetlerinin 14. yıl dönümü oluyor. Mazlum Doğan çizgisinin yılmaz takipçileri olan Nûda, Ferhat ve Halil yoldaşlar şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz. Tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı, Önderlik ve Şehitler çizgisinde kararlılık ve başarıyla yürüyerek ‘Ulusal Kahramanlık Günü’müzü Newrozlaştırmaya çağırıyoruz.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.