Qamişlo stadı taştı

  • Cizîrê Bölgesi’nden yüz binlerce yurttaş, işgalci Türk devletinin kimyasal silah suçuna karşı Qamişlo'daki 12 Mart Şehitleri Stadı’na aktı. 

 

Cizîrê Bölgesi’ne bağlı Qamişlo ve Hesekê kantonlarından Arap, Kürt, Ermeni, Süryani ve Asuri yurttaşlar, “Halkların ve gerillanın iradesiyle kimyasal silahları, işgali ve ihaneti yeneceğiz” şiarıyla Siyahi Mahallesi, Ferman Hastanesi ve Qasimo Camisi önünden toplanarak 12 Mart Şehitleri Stadı’na aktı. Yurttaşlar, Öcalan ile Medya Savunma Alanları’nda kimyasal silahla şehit düşen 17 gerillanın fotoğraflarının yanı sıra PKK bayrakları, Kuzey-Doğu Suriye’deki örgütlerin bayraklarını taşıdı.

Stadyumdaki mitingde konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanlık Kurulu Üyesi Foza Yûsif,  “Bugün Qamişlo’da barbar Türk devletine karşı toplandık. Türk devleti, savaşıyla soykırım siyaseti yürütüyor ve halkımıza karşı yürüttüğü bu ahlaksız savaşta kimyasal silah kullanıyor” dedi. Yûsif, işgalci Türk devleti ve bu suçlara sesiz kalan uluslararası güçlere, “Kirli silahlarınız özgür halkın iradesi ve direnişini kıramayacak. Halkın, özgür kadının ve gerillanın gücü kimyasal silahlarınızdan daha büyüktür” sözleriyle seslendi. Türk devletinin, Kürtlere yönelik işlediği katliama sessiz kalan uluslararası güçlere tepki gösteren Foza Yûsif, konuşmasına şöyle devam etti: “Tutumunuzla Türk devletinin halkımıza yönelik saldırılarını meşrulaştırıyorsunuz. Halkımız kendi topraklarında özgürce yaşamak istiyor. Hakkımızı, halkımızı ve topraklarımızı savunuyoruz. Sessizliğiniz ahlaki değildir. Halklar adına sessizliğinizi, faşist Türk devletinin suçlarını umursamazlığınızı lanetliyoruz.”

Saddam Hüseyin rejiminin Halepçe’de Kürt halkını kimyasal silahlarla öldürmeye çalıştığını ve bugün de Erdoğan’ın bu katliamları tekrarlamak istediğini kaydeden Foza Yûsif, hiç kimsenin Kürt halkının iradesini kıramayacağını kaydetti.

Maskelere el koydunuz!

“Gerillaya giden maskelere el koydunuz ve dahası bununla gurur duydunuz” diyen Foza, KDP’ye şu çağrıyı yaptı: “Halkların sesine kulak verin. Bugün Kürt halkı, Kürdistan’ın dört parçasında şehit ve değerler etrafında birleşmiş. Gelin onur yürüyüşüne katılın. İşgalcilerle iş birliğiniz bizi zayıflatıyor, düşmanımızı güçlendiriyor.”

Gerillanın Türk devletine karşı savaşında yalnız olmadığını belirten Foza Yûsif, konuşmasına şöyle devam etti: “Düşman, kimyasal silahları kullanarak özgürlük yürüyüşünü durduramayacağını bilmeli. Özgürlük uğruna verilen direniş durmayacak. Bu halk genci ve kadını ile barbarlıktan intikamın alınacağını söylüyor. Biz bu kirli ve ahlaksız savaşa karşı onurumuzu savunuyoruz. Kuzey-Doğu Suriye halkı özgürlük, onur ve eşitlik için seferberlik ruhuyla alanlarda olacak, Gerillanın yanında mücadeleyi büyütecek.” 

Süryani Birliği Partisi, Arap ileri gelenler ve Şehit Aileleri Meclisi de konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Koma Awazên Çiya sahne aldı.  ANHA/QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.