Qeys El-Xezelî’den çağrı

XEZELI

XEZELI

  • Esayib Ehil El Haq Genel Sekreteri Qeys El-Xezelî, Bağdat ile Hewlêr arasında yapılan Şengal karşıtı anlaşmanın uygulanmasının Êzîdîlere ihanet olacağını ilan etti.

Esayib Ehil El Haq Genel Sekreteri Qeys El-Xezelî, Bağdat ile Hewlêr arasında yapılan Şengal karşıtı anlaşmanın uygulanmasının Êzîdîlere ihanet olacağını ilan etti.

El-Xezelî, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: “Malesef Şengal Anlaşması önünümüzdeki dönemde yapılacak seçimlerde Êzîdî toplumu adına siyasi bir konu kullanılıyor. Eğer bu anlaşma uygulanırsa Şengal’in özgürleştirilmesi için kanlarını döken Êzîdî toplumuna ihanet edilmiş olacaktır.

İhanet anlaşması olarak adlandırılan bu anlaşma durdurulmalı ve Şengal halkına isteklerine doğru bir çözümle cevap verilmeli. Yine şehirlerini korumaları için onlara imkan verilmeli.

Hükümet bölge halkının yerine geri dönmesi için yeniden inşaa ve yapılandırma için çalışmalı.

Yapılan bu anlaşmanın amacı, halkın topraklarından uzaklaştırılması, evlerine geri dönmemeleri ve seçimlerde kullanacakları oylara zorla el konulmasıdır. Bundan dolayı bu anlaşma ortadan kaldırılmalıdır.

Şengal’de yaşanan bu durumun sürmesi Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkarınadır. Hükümeti görevi, durum kontrolden çıkmadan önce bir çözüm yaratmaktır.

Herhangi bir askeri durumla karşı karşıya kalmak ne Şengal halkının ne de Irak Hükümeti’nin çıkarınadır. Yaşanan bu durum, Erdoğan ve bölgeyi parçalayarak kontrol altına almak isteyen çevrelerin çıkarınadır”

Irak kamuoyunda İran yanlısı olarak görülen Esayib Ehil El Haq hareketi, Heşdî Şabî güçleri içerisinde etkili olan Şii gurupların başında geliyor.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.