RAJIN: Deniz Fırat hakikat arayışçısıydı 

Kadın Haberleri —

.

.

  • RAJIN 2014 yılında DAİŞ çetelerinin saldırısında yaşamını yitiren özgür basın şehitlerinden Deniz Fırat'ı andı. RAJIN, Deniz Fırat'ı 'Mücadeleci, cesur ve hakikat arayışçısı' olarak tanımladı. 

Özgür Kadın Basını (Ragihandina Azad a Jinan-RAJIN), 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Şehit Rüstem Cudi Kampı'na yönelik saldırısında şehit düşen Gazeteci Deniz Fırat'ın şehadet yıldönümüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Kürt kadın basınının, şehitlerinin emekleri ve gerçekliği üzerinden kendini büyüttüğüne dikkat çeken RAJIN, "Özgür yaşam sevdalısı heval Deniz Fırat'ı şehadetinin 7. yıldönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Tarihi direnişin takipçisi
Deniz Fırat'ın Kürt halkının ve Özgürlük Hareketinin DAİŞ saldırısına karşı tarihi direnişinin takipçisi olduğunu belirten RAJIN, "Heval Deniz, mücadeleci, cesur ve hakikat arayışçısı bir kadın olarak en zor ve en büyük bedellerin verildiği bir yaşamı seçti" açıklamasında bulundu. RAJIN, Deniz Fırat'ın DAİŞ çetelerinin kanlı ve vahşi saldırılarını tüm dünyaya duyurmak için şehit düştüğü güne kadar savaşın en ön saflarında haber yaptığını kaydetti.

Örnek bir duruş
RAJIN, açıklamasının devamında şu vurguda bulundu: "Hakikatin takipçisi olmak isteyen kadınlar, Denizlerin duruşunu örnek almalı. Heval Deniz mücadelenin en zor alanlarında çok büyük emek verdi. Bugün Kürt kadın medyası, bu şehitlerin emekleri ve gerçekliği üzerinden kendini büyümektedir. Gurbeteli Ersöz, Deniz, Nujiyan, Sarya, Şilan ve onlarcasının mirasından yola çıkarak, mücadele eden her kadının çığlığı olmak için örgütleniyoruz. Basın şehitlerimizin izinden gidenler olarak, gerçeklerin karanlıkta kalmaması için mücadele ediyoruz."

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.