Sabotaj üstüne sabotaj

  •  YJA Star gerillaları, Girê Şehîd Axîn ve Şehîd Berîtan alanları arasında harekete geçen Türk askerlerini denetim altına aldıktan sonra üst üste 5 sabotaj eylemiyle 10'unu öldürdü, 3'ünü de yaraladı.

Türk ordusu Direniş Alanları’nı 16 kez yasaklı bomba, 1 kez kimyasal silahlarla, 25 kez savaş uçakları, 28 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen 12 eylem düzenleyen gerilla, en az 17 askeri öldürdü, 3'ünü yaraladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Türk askerlerinin, Saca Direniş Alanı’nın Şehîd Xursî savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar, 2 Kasım saat 19.30’da mha edildi.

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri 3 Kasım saat 05.50’de ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Türk askerlerinin, Saca Direniş Alanı’nın Şehîd Xursî savaş mevzileri bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar, 3 Kasım saat 18.10’da denetim altına alındı; bir kısmı etkisiz hale getirildi, bir kısmına da el konuldu. 

Metîna Bölgesi

* Girê FM Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Munzur savaş mevzilerini bombalamak isteyen Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 3 Kasım saat 12.00’de denetim altına alınarak vuruldu. Savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar askerlerde patlatıldı ve en az 1'i öldürüldü. 12.20’de eylem yerine müdahale etmek isteyen 2 asker de yakın mesafeden vurularak öldürüldü. Bir askerin cenazesine, askeri teçhizatına ve cep telefonuna el konuldu. Diğerlerinin cenazeleri de denetim altında tutuluyor. 

* Türk ordusu bu eylemin ardından 3 Kasım 22.10 ve 22.50 saatleri arasında, yine 4 Kasım saat 06.00’da Girê FM Direniş Alanı’nı savaş uçaklarıyla 19 kez bombaladı. 

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Girê Şehîd Axîn ve Şehîd Berîtan alanları arasında harekete geçen Türk askerlerini, 2 Kasım’da denetim altına aldı; saat 16.00’da sabotaj taktiği kullanarak üst üste gerçekleştirdiği 5 ayrı eylem sonucunda en az 10'unu öldürdü, 3'ünü de yaraladı. Türk ordusu, ölü ve yaralılarını helikopterlere alandan uzaklaştırabildi.

* Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 3 Kasım saat 10.30’da ağır silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü, 1 mevzi de imha edildi.

* Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 3 Kasım saat 14.30’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 3 Kasım’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Sîpan savaş mevzilerini 10 kez, Saca Direniş Alanı’nın Şehîd Xursî savaş mevzilerini 4 kez, Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzilerini 2 kez yasaklı bombalarla bombaladı. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 3 Kasım’da 1 kez kimyasal silahlarla bombalandı. 

* Türk savaş uçakları, 3 Kasım’da Garê’nin Gundê Yekmalê ve Gundê Şiyê arazileri, Metîna’nın Golka alanı, Xakurkê’nin Sinînê alanını 6 kez bombaladı. 

* Aynı gün Saca, Karker, Kurêjahro, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları, saldırı helikopterleriyle 28 kez bombalandı. 

* Çemço, Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları da aynı gün obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.