Savaş kışın da şiddetlenebilir

HPG Merkezi Karargah komutanlarından Amed Malazgirt

HPG Merkezi Karargah komutanlarından Amed Malazgirt

  • HPG Merkezi Karargah komutanlarından Amed Malazgirt, savaşın bu kış da devam edeceğini ve daha da şiddetelenebileceğini söyledi.

 

Türk ordusunun ”teslim oldular” diye servis ettiği görüntülerin, kimyasal gazlar sonrası esir düşen gerillaların görüntüleri olduğunu söyleyen HPG Merkezi Karargah komutanlarından Amed Malazgirt, gerillaların esir düşmektense şehadeti seçtiğini vurguladı.

HPG Merkezi Karargah komutanlarından Amed Malazgirt, ANF’ye yaptığı açıklamada, bölgede savaşın devam ettiğini; her saldırı noktasında büyük bir direnişin de sergilendiğini söyledi. Türk ordusunun şimdi Boxaza, Banista, Şehit Dilgeş, Şehit Serdar’da konumlandığını belirten Malazgirt, aynı zamanda arazinin derinliklerinde bazen gizli bazen açık bir biçimde hareket halinde olduğunu kaydetti. Malazgirt, ”Yani görünen o ki; bu kış da savaş devam edecek. Düşman Qela Bedewê ve Cîloya Biçûk’e doğru ilerlemek isteyecektir, bu sebeple savaş daha da şiddetlenebilir’’ dedi.

Kimyasal silahların etkisi

Kartal, Şehit Diren, Stûnê ve Şehid Ali’deki saldırılara karşı büyük bir direniş gösterildiğini ve bir hafta sürdüğünü söyleyen Malazgirt, şunları paylaştı: ”Şehid Eli ve Şehit Diren’de, sabotaj ve baskınlarda Türk ordusuna darbe vuruldu. Buralardaki çatışmalarda 5 arkadaşımız şehit oldu ve dört arkadaşımız esir düştü. Kartal’da da kimyasal silah kullanıldı. Buna rağmen arkadaşlarımız sonuna kadar direndi. Buradaki arkadaşlarımız Türk ordusunun kimyasal silahlarından çok etkilendi. Özel savaş medyasının iddia ettiği gibi teslim olan arkadaşlarımız yok. Bu kimyasal gazlar, insanlarda hafıza kaybına neden oluyor; sinir sistemini etkiliyor. Etkilenen arkadaşlarımız bilinçsizce hareket ediyor.

Esaret yerine şehadet

Bu iki arkadaşımız bilinci yerine geldiklerinde düşmanın eline geçmemek için kendilerini şehit ediyor. Zaten Kartal’da savaş tünellerinde 5 arkadaşımız vardı.

Üç gerilla üç gün boyunca

Bu iki arkadaş şehit düştüğünde üç arkadaşımız kalıyor ve savaş tünellerinde üç gün boyunca Türk ordusuna karşı savaşıyorlar. Bu süreçte arkadaşlarımız üç günde bir drone, bir robot aracını etkisiz kılıp birkaç askeri öldürüyor.

Hafıza kaybı sonucu

Bundan sonra Türk ordusu yoğun kimyasal silah kullanıyor, arkadaşlarımız kimyasal gazların etkisi altında hafıza kaybı yaşayıp esir düşüyorlar.

Teslim olmayınca infaz

Şehit Diren’de arkadaşlarımız hareket halindeyken çatışma yaşanıyor ve gerilla Rûmet düşmana esir düşüyor. Bu arkadaşımız Türk ordusuna teslim olmadığı için şehit ediliyor.

Türk ordusunun servis ettiği görüntüler, arkadaşlarımız esir düştüklerinde çekilmiş.” BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.