Seçim hala bitmedi

Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili Newroz Uysal

Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili Newroz Uysal

  • Şirnex’te (Şırnak) Yeşil Sol Parti’den milletvekili seçilen Newroz Uysal, 14 Mayıs’ta taşıdıkları umutla ikinci tur seçimleri için çalıştıklarını belirterek, seçmenlerin motivasyonlarını düşürmeden sandık başına gitmesini istedi. 

MA'ya konuşan Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekilli Newroz Uysal, ikinci turun gençler ve kadınlar için hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, yurttaşları oy kullanmaya çağırdı. Uysal, “Seçim bir bütündür. Hala seçim arifesinde olduğumuzu unutmadan, seçim çalışmalarımız aynı umutla, aynı stratejiyle devam ediyor” dedi. 

Uysal, Meclis tablosuna da bakıldığında Erdoğan’ın kazanamadığına işaret ederek, şunları söyledi: “Bizim stratejimiz iktidara kaybetmeye dönüktü. Geldiğimiz nokta itibarıyla hala bu stratejimizin bize kazandırma oranı yüksektir. Birinci turda tüm hukuksuzluk, usulsüzlük, baskı rant şantaj ve tehdide rağmen başaramamış olması, ikinci turda bizim için bir umut olmalıdır. O yüzden mücadele azmine sarılmamız gerekir. Mücadele etmek er ya da geç kazandırır. Karşı durmak, motivasyonu düşürmemek, umut etmek kazandırır. 28 Mayıs, 14 Mayıs’tan daha aşağı bir fırsat değildir. Onun için kesinlikle hem bizlerin hem de parti teşkilatlarımızın, bilhassa halkımızın seçmen olarak sandığa gitme motivasyonunu yükseltmesi gerekir. İkinci turda Recep Tayip Erdoğan’a kaybettirme, bizler açısından verebileceğimiz en büyük cevap olacaktır. Türkiye ve Kurdistan’daki tüm seçmenler, bilhassa yurt dışındaki seçmenler, gençler, kadınlar sandığa gitmelidir. Herkes gidip oyunu kullanmalı ve sandıklara sahip çıkmalı.”  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.