Şengal'e SİHA saldırısı

Pîr Çeko (Seed Elî Bedel) - Agir Cefrî (Xeyrî Xidir Xelef)

Pîr Çeko (Seed Elî Bedel) - Agir Cefrî (Xeyrî Xidir Xelef)

  • Deprem sürecinde bile Kürt düşmanlığından taviz vermeyip Kurdistan'ın üç parçasında saldırılarına ara vermeyen Türk devleti, dün bir kez daha Şengal'e SİHA'yla saldırarak YBŞ komutanlarını şehit etti.

Şengal’in Xanesor ilçesine bağlı Behrava köyü yakınlarında dün saat 11.40'ta SİHA ile YBŞ'nin aracına saldıran Türk ordusu, YBŞ komutanları Pîr Çeko ve Agir Cefrî’yi şehit etti, bir savaşçı da yaralandı.

YBŞ Genel Komutanlığı, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Türk devleti, saat 11.35’te SİHA’larla bir araca saldırı düzenledi. Arkadaşlarımız, taziyeye giderken saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda iki komutanımız şehit oldu, bir yoldaşımız da yaralandı” denildi.

Êzîdî soykırımının devamı

Êzîdî halkına yönelik bu saldırının ilk olmadığının hatırlatıldığını açıklamada, şunlar belirtildi: “Türk devletinin bu saldırıları Êzîdî soykırımının devamıdır. Êzîdîlerin kendilerini koruma ve yönetme haklarına yönelik bir saldırı söz konusudur. İşgalci Türk devleti, halkımızın huzurunun kutsal topraklarına dönmesini engellemek için Şengal’e saldırılar düzenliyor. Ajanlar ve hainler aracılığıyla Şengal üzerindeki kirli planlarını sürdürmektedir. Direniş ve mücadelemizde ısrarcı ve kararlıyız. Şehit yoldaşlarımıza ve halkımıza söz veriyoruz. Zafere kadar direnişimizi ve mücadelemizi bırakmayacağız.”

 

 

Êzîdîlerin öncü isimlerinden

Saldırıda şehit düşen Pîr Çeko’nun (Seed Elî Bedel) 2016' da Mam Zeki, Mam Beşir ve Said Hasan gibi öncü isimlerin izinden giderek saflara katıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Katıldığı günden bugüne kadar üzerine düşen tüm rol ve sorumlulukları başarıyla yerine getirdi. 2017'de Êzîdî halkımızın intikamını almak içinZerdeşt yoldaşla birlikte Reqa saldırısına katıldı. Şehit Pîr Çeko yoldaşımız o savaşın tecrübesiyle kutsal topraklar olan Şengal’e yönünü çevirdi. YBŞ’de genel komutan olarak yerini aldı. Pîr Çeko, alçakgönüllülüğü ve cesaretiyle biliniyordu. Şehitlerin yolunda büyük bir özveri ve emekle kanının son damlasına kadar yürüdü.”

Acılarının asla unutmadı

Şehit düşen Agir Cefrî'nin (Xeyrî Xidir Xelef) 2014'teki fermanın ardından saflara katıldığı ve Şengal’in özgürleşmesi için yoğun bir emek ve mücadele içerisinde olduğu kaydedilen açıklamada, “73. fermanın şahitlerinden biri olduğu için halkının acılarını asla unutmadı” denildi.

İntikamlarını alacağız

Açıklamada son olarak şunlar vurgulandı: “Öncü yoldaşlarımızın şehadetinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yoldaşlarımızın böyle bir süreçte şehit olması bizler ve halkımız için gerçekten büyük bir acıdır. Kahraman şehitlerimize söz veriyoruz. Mücadeleyi büyüterek şehit arkadaşlarımızın intikamını alacağız." ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.