Şengal şehitleri uğurlandı

  • İşgalci Türk devletinin Şengal’in Sikêniyê köyündeki hastaneye saldırısında şehit düşen dört YBŞ savaşçısı ve dört sağlık çalışanı kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerin cenazeleri, ailelerinin isteği üzerine Şengal’deki özel mezarlıklara ayrı ayrı törenlerle defnedildi. Şehitler için Şengal Dağı’ndaki Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği’nde de askeri tören düzenlendi. Şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende Êzîdî kurum ve kuruluşlar adına mesajlar verildi.

YBŞ-YJŞ Komutanlığı adına konuşan Axîn Întiqam, ”Yurtsever ailelerimize şehitlerimizin hayallerini ve özlemlerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Bu soykırım saldırıları amacına ulaşamayacaktır. Herkes bilsin ki birimiz şehit düştüğünde yerine onlarcası gelecektir” dedi.

Şengal Özerk Yönetimi adına konuşan Azad Hüseyin, saldırılardan birinci derecede Irak hükümetinin sorumlu olduğunu ve Irak’ın Êzîdî halkına yönelik saldırılara karşı tutumunu netleştirmesi gerektiğini söyledi. Şehit aileleri adına yapılan konuşmalarda ise Kürt Halk Önderi ve Êzîdî halkına başsağlığı mesajları verildi.  ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.