Şengalliler yürüdü

  • Şengal’da binlerce kişi, tasfiye planına karşı protesto yürüyüşü yaptı.

Irak ile KDP arasında yapılan ve 9 Ekim’de duyurulan anlaşma kapsamında Şengal’in savunma güçlerinin tasfiyesi için 1 Nisan’a kadar süre verilmişti. Şengal’in askeri ve siyasi iradesi ise tüm bileşenleriyle yaptığı son toplantıda, bu dayatmayı reddeti ve olası saldırıya karşı direniş karvarı aldı.

Şengalliler, tasfiye planına karşı dün de büyük bir yürüyüş düzenledi. Kent merkezinde başlayan yürüyüşe tüm köy, belde ve ilçelerden katılım oldu. Yürüyüşte Êzîdî kurumları, siyasi partileri, kadın hareketleri, din insanları, toplumun önde gelenleri ile savunma güçleri (YBŞ, YJŞ ve Asayiş) yer aldı.

Yürüyüşte, Kürtçe ve Arapça “Toprağımız, dağımız, silahımız kırmızı çizgimizdir”, “İrademiz Kazımi’nin tehditlerinden büyüktür” ve “Silahımız onurumuzdur” yazılı pankartlar dikkat çekti.

Yürüyüş, Yermuk’a kadar sürdü. Burada yapılan açıklamada bir kez daha anlaşmaya karşı Şengallilerin kendi iradesini koruyacağı mesajı verildi.

Bu arada, hükümetin tasfiyesini istediği Êzîdxan Asayişi’ne destek amacıyla devam eden oturma eylemi de 118. gününde.  ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.