Şenyaşar'a bir soruşturma daha

  • Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar hakkında, 15. kez “hakaret” ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar hakkında benzer iddialar ile 20 soruşturma açıldı, dördü davaya dönüştü. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti, 542 gündür sürüyor. Anne Emine Şenyaşar hakkında, nöbetlerinin 529. gününde sarf ettiği sözlerle “hakaret ettiği” iddiasıyla yeni bir soruşturma açıldı. Soruşturma nedeniyle aile dün sabah saatlerinde avukatlarıyla birlikte Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek, bir kez daha ifade verdi. Emine Şenyaşar, Emniyet'te susma hakkını kullandı.

Emine Şenyaşar hakkında Adalet Nöbeti boyunca sarf ettiği sözler gerekçesiyle açılan soruşturma sayısı, yeni eklenen soruşturma ile 15’e yükseldi. Oğlu Ferit Şenyaşar hakkında ise benzer gerekçeyle yürütülen 5 soruşturma bulunuyor. Emine Şenyaşar hakkında başlatılan soruşturmalardan iddianame hazırlanan dört soruşturma, davaya dönüştü.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.