Serêkaniyê’de toplu çete tecavüzü!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Halen faşist Türk devletinin işgali altında olan Serêkanîyê’de Erdoğan’ın çeteleri R.E.B adındaki Arap kadına toplu tecavüzde bulundu. 

HABER MERKEZİ

İnsan hakları aktivistleri, olayı sanal medya hesapları üzerinden duyurdu. ANF’nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre R.E.B, askeri istihbarat birimleri tarafından kaçırıldı ve Sedûn Qeytûn ile Ebdulrezaq El-Mevlûd adlı kişilerin tecavüzüne uğradı. Sedûn Qeytûn adlı tecavüzcü çetenin, İdlib bölgesindeki Askeri Polis İstihbaratı üyesi olduğu, Ebdulrezaq El-Mevlûd adlı erkeğin ise Serêkanîyê’de Polis Özel Harekat biriminde yer aldığı belirtiliyor. 

Serêkaniyêli kadınlardan kınama

Serêkaniyê Kampı Kongreya Star üyeleri, olayı gerçekleştidiği basın açıklamasıyla kınadı. Hesekê Kantonu Kongreya Star Koordinasyonu üyesi Evin Paşo’nun katılımıyla Serêkaniyê Kampı’nda yapılan açıklamayı, Kongreya Star kamp yöneticisi Gülistan Muhammed okudu.
Kuzey ve Doğu Suriye’nin Türk işgal altındaki topraklarda işlenen suçlara dikkat çekilen açıklamada, çetelerin R.E.B’ye toplu tecavüzü gibi birçok insanlık suçunun dünyanın gözü önünde gerçekleştirilmeye devam edildiği vurgulandı, “Dünya kamuoyunu çetelerin işlediği suçlara son vermeye, sessizliklerini bozmaya, derhal müdahale etmeye çağırıyoruz” denildi. 

Binlerce insanlık suçu

İnsanlık suçlarının günlük olarak yaşandığı Rojava’nın işgal altındaki Efrîn, Girê Sipî ve Serêkaniyê’de bugüne kadar 6 bin 660 kişi kaçırıldı. Kaçırılanların 4 bine yakını tutuldukları zindanlardan çıkarılırken 2 bin 660’dan fazla kişinin akıbeti halen bilinmiyor. Bu rakamların yarısından fazlası kadınlardan oluşuyor. Kadınların Türkiye tarafından desteklenen gruplarca tecavüze maruz kaldığı BM raporlarına da yansıdı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.