Serkeftin vitesi beşe taktı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Avrupa Futbol Turnuvası

Avrupa Futbol Turnuvası

  • Almanya'da amatör liglerde mücadele eden Kürt takımları başarılı sonuçlar elde etti. Dersim Rüsselsheim rakibine 5-2 yenerken, Serkeftin de benzer bir sonuçla bu haftayı kapattı. FC Bingöl 3 golle 3 gol alırken, FC Roj da çıkışa geçti.

AZAD AGİR-FRANKFURT

 

Almanya'da amatör liglerde mücadele eden Kürt takımları başarılı sonuçlar elde etti. Dersim Rüsselsheim rakibine 5-2 yenerken, Serkeftin de benzer bir sonuçla bu haftayı kapattı. FC Bingöl 3 golle 3 gol alırken, FC Roj da çıkışa geçti.

Rüsselsheim’de Verbandsliga liginde oynayan SG SV VFR Dersim Rüsselsheim, bu hafta deplasmanda Spvg 05 Oberrad takımına konuk oldu ve maçtan 2-5 galip ayrılmayı başardı. Takımı adına golleri Zakaria El Ouasdi(2), Emin Yalın, Okan Taştan ve Spridon Penditis kaydetti. Takım iki maç eksikle dört haftada topladığı dört puanla 14’üncü sırada bulunuyor. Takım haftaya Çarşamba günü JSK Rodgau deplasmanına gidecek.

 

Serkeftin vitesi beşe taktı

Frankfurt’a Kreisliga A liginde mücadele eden FC Serkeftin 92, bu hafta deplasmanda karşılaştığı FC Olimpia 07 takımını hakemin yanlı düdüklerine rağmen 2-5 galip gelmeyi bildi. Takımı adına golleri Serdar Erinç, Tuncay Eren, Miran Burcu, Rachid El Ferjani Chargui ve Maruan Benssar Hamdach attı. Takım altı puanla yedinci sırada bulunuyor. Takım Çarşamba günü FG Seckbach 02 II takımını Pazar günü ise SC Goldstein takımını sahasında konuk edecek.

 

FC Bingöl 12, üç puanı üç golle aldı

Hamburg’da Landesliga 2 liginde bulunan FC Bingöl 12, bu hafta sahasında SVNA 1. takımını 3-0 mağlup etti. Nur Ahmet Bayat’ın iki ve Serhat Çeliker’in golleri ile üç puana ulaşan takım, yedinci sıraya yükseldi. Takım haftaya deplasmanda Vorw. Wacker 1. takımından da galibiyetle dönme planları yapıyor.

 

FC Roj çıkışa geçti

Dortmund’da Bezirksliga Staffel 09 liginde mücadele eden FC Roj, bu hafta deplasmanda SG Castrop -Rauxel takımını 2-4 mağlup etti. Takım adına golleri Marcel Ramsey (2), Yassine Azzou Chantah ve Mücahit Deniz kaydetti. Bu galibiyetle 5 puanla 7’nci sıraya yükselen FC Roj takımı, haftaya sahasında Teut. SuS Waltrop takımını konuk edecek.

 

Dersimspor berabere kaldı

Hamburg’da Landesliga takımlarından Dersimspor dostluk maçında karşılaştığı İnter 2000 1. takımıyla 1-1 berabere kaldı. İlk üç haftadan puan çıkaramayan ve 0 puanla son sırada yer alan Dersimspor, haftaya deplasmanda ASV Hamburg deplasmanından galibiyetle ayrılarak siftah yapmak ve düşme hattından uzaklaşmak istiyor.

 

Hanau farklı mağlup oldu 7-2

Hanau’da Verbandsliga Süd liginde bulunan SC 1960 Hanau, bu hafta deplasmanda SV Münster takımına 7-2 mağlup oldu. Abdussamed Gürsoy ve Julian Huther’in golleri mağlubiyeti önleyemezken, takım 11 puanda kaldı ve 5’inci sıraya geriledi. Takım bu haftayı unutarak Spvg 05 Oberrad takımını yenmeye ve taraftarlarını sevindirmeye çalışacak.

 

 

Kandil Saarbrücken sonunu getiremedi

Saarbrücken’de Landesliga Süd liginde bulunan Kandil Saarbrücken, bu hafta sahasında FV 08 Püttlingen takımına 1-3 mağlup oldu. Maçın 44’üncü dakikasında Kelvin Abara Obasi’nin golüyle öne geçmesine rağmen 52,72, ve 77’nci dakikalarında gelen golleri önleyemeyince maçtan 1-3’lük skorla mağlup oldu. Yedi puanla 9’uncu sıraya gerileyen takım, haftaya 1. FC Saarbrücken takımını deplasmanda yenerek yenilgiyi unutturmak istiyor.

 

Kurdischer FC Gl dört yedi

Giessen’de Kreisoberliga liginde mücadele eden Kurdischer FC Gl, bu hafta deplasmanda karşılaştığı SF Burkhardfelden takımına 4-1 mağlup oldu. Maçta takımı adına tek golü Sedal Kurt attı. Takım üç puanla 15’inci sıraya gerileyerek düşme hattına girdi. Kurdischer FC Gl, haftaya sahasında TSG Wieseck’i mağlup ederek puanını altıya çıkarmak ve üst sıralaya yükselmek istemektedir.

 

Finnkurd rakip tanımıyor

Finlandiya’nın Helsinki şehrinde bulunan Kürt futbol takımı Finnkurd, play-offun ilk maçında sahasında Tips takımıyla karşılaştı ve maçtan 3-2 galip geldi. Finnkurd takımının gollerini 5’nci dakikada Bekaj, 76 ve 90+6’da Sarpong kaydetti. Bu galibiyetle play-offlara galibiyetle devam etti ve üst lige çıkma isteğini herkese göstermiş oldu. Finnkurd, play offun ikinci maçını ayın 17’sinde deplasmanda LPS takımıyla yapacak.

 

FC Ferad’ta Ali Elmalı damgası

İsviçre’nin Basel kentinde 4’üncü ligte ve 2’nci grupta mücadele eden FC Ferad, bu hafta deplasmanda FC Atletico Basel takımıyla karşılaştı ve maçtan 3-5 galip ayrılmayı bildi. Maça attığı 4 golle damga vuran Ali Elmalı’nı yanı sıra 5’nci golü de Mehmet Gördük attı. FC Ferad haftaya FC Arlesheim’a karşı saat 13:00’te kendi sahasında oynayacak.

FC Jiyan Kürdistan lige puanla başladı

Fransa’nın Normandi bölgesinde Rounen şehrinde bulunan ve birinci amatör liginde mücadele eden FC Jiyan Kürdistan, ligin ilk haftasında sahasında O. Darneal takımıyla karşılaştı ve maçtan 2-2 berabere kaldı. Takımı adına golleri Maksim Audeguy 25’inci ve 85’inci dakikada kaydederken, rakibin golleri 60’ıncı ve 90+4’te geldi. FC Jiyan Kürdistan, bu beraberlikle elde ettiği bir puanla lige puanla başlamış oldu. FC Jiyan Kürdistan takımı, haftaya bölge kupası maçına çıkacak. FC Jiyan Kürdistan, bir maç eksikle 2 puanla 6’ncı sırada bulunuyor.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.